Румъния купува нови пет употребявани самолета Ф-16 от Португалия в

...
Румъния купува нови пет употребявани самолета Ф-16 от Португалия в
Коментари Харесай

Румъния купува пет употребявани Ф-16 от Португалия

Румъния купува нови пет използвани самолета Ф-16 от Португалия в положение на цялостна бюджетна рецесия с недостиг от близо 4,5 на 100, написа през днешния ден в. "Ромъния либера ".

По-рано тази седмица Върховният съвет по национална защита даде утвърждение за покупката, според условията на процедурата при покупко-продажби, надхвърлящи сумата от 100 милиона евро. На държавно съвещание през вчерашния ден министърът на защитата Николае Чука изиска законопроектът за покупката на изтребителите да стигне до Народното събрание допустимо най-скоро, написа "Ромъния либера " и цитира казаното от военния министър: "Става дума за продължение на консолидирането на първата ескадрила от (самолети) Ф-16 ".

В. "Адевърул " добавя по тематиката, че първите четири самолета ще дойдат в Румъния през 2020 година, а последният - през 2021 година Те ще се прибавят към 12-те изтребителя, които Румъния закупи по-рано от Португалия и които към този момент извършват задачи по въздушна полиция на национално ниво и на ниво НАТО, написа "Адевърул ".

Петте нови самолета ще имат сходна настройка със закупените по-рано, като пакетът за в допълнение съоръжение и услуги, който се дава от Съединени американски щати, включва рационализация на изтребителите. "Адевърул " отбелязва, че във Военновъздушните сили на Румъния ще може да се ремонтират моторите на самолетите, което ще докара до понижаване на цената.

Според държавния законопроект разноските ще възлязат на над 250 милиона евро с Данък добавена стойност, като те ще обзет сумата за закупуване на самолетите, логистичната поддръжка, образованието, техническата помощ, модернизацията и качествата за поддръжка за цялата флотилия Ф-16 на Румъния от страна на Съединените американски щати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР