Ройтерс цитира свои източници, според които Германия и Италия са

...
Ройтерс цитира свои източници, според които Германия и Италия са
Коментари Харесай

Германия и Италия са одобрили начина на плащане за руския газ

Ройтерс цитира свои източници, съгласно които Германия и Италия са споделили на техните енергийни компании, че могат да отворят сметки в рубли, с цел да продължат да купуват съветски газ, без да нарушават глобите против Москва, като това е станало след полемики с Европейския съюз.

Два източника на Ройтерс показаха, че управляващите в Берлин са споделили на немските вносители на газ, че могат да открият сметки в рубли, с цел да заплащат за съветски газ, без да нарушават глобите против Москва, стига заплащанията, които правят към "Газпромбанк ", да не са в съветската валута, осведоми БНР.

Източниците също по този начин споделиха, че Германия, която е най-големият вносител на съветски газ в района, е работила поредно по въпроса в тясна съгласуваност с Европейски Съюз.

Италианското държавно управление също е разговаряло с Европейската комисия и е получило изясненост по какъв начин да купува законно съветски газ, съобщи пред Ройтерс почитан източник от държавното управление в Рим.

Това се е случило преди италианската енергийна компания Eni да заяви във вторник, че е почнала процедура за разкриване на две сметки в "Газпромабанк " - една в евро и една в рубли, сподели източникът.

"Решението е в сходство с това, което беше обявено от ведомството “, означи същият източник, базирайки се на енергийния отдел на Европейската комисия.

Ройтерс припомня, че Полша, България и Финландия отхвърлиха да изпълнят настояването на Москва вносителите да заплащат за газ посредством сметки в рубли в „ Газпромбанк " и доставките на синьо гориво за тях бяха прекратени.

Междувременно украинският държавен оператор за пренос на газ заяви, че "Газпром " е резервирал директен потенциал от близо 47 милиона кубически метра газ за събота, 21 май, заяви Ройтерс. Това е станало, откакто по-рано денем "Газпром " е бил резервирал по-голям капаците за на следващия ден от 66,54 милиона кубически метра природен газ.

На този стадий не се оповестяват повече детайлности за какво е понижен директният газов потенциал.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР