Ротационното правителство, което ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България предлагат е

...
Ротационното правителство, което ГЕРБ-СДС и Продължаваме промяната-Демократична България предлагат е
Коментари Харесай

Нинова шокирана от ротационното правителство, къде е проблемът

Ротационното държавно управление, което ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България " оферират е безпринципно и няма да докара до нищо хубаво за страната, счита председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

В изявление за бТВ тя разгласи съглашението за коалиция, съединена от омерта и предпочитание за власт.
-->
Това е коалиция, която да избави Бойко Борисов от отговорност и още няколко души от Политическа партия, посочи Нинова.

Българска социалистическа партия ще бъде съпротива на кабинет на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Който се е прегърнал с Бойко Борисов е завършил, сподели Нинова и изброи партиите, които ги няма - Вътрешна македонска революционна организация, Атака, НФСБ, АБВ.

Нинова даде да се разбере, че Българска социалистическа партия няма да са дружно в съпротива с " Възраждане " против възможен ротационен кабинет.

Тя изясни, че е нямало потребност Българска социалистическа партия да поставят старания да питат партийните си органи дали да поддържат ГЕРБ. Тези диалози не бяха съществени, а опит да се притисне ПП-ДБ да сформират държавно управление с първия мандат, счита Нинова.

Тя посочи, че решението на Българска социалистическа партия да не поддържа ГЕРБ-СДС за първия мандат няма нищо общо с изказванията на основния прокурор Иван Гешев. ГЕРБ и ПП-ДБ започнаха по противоположния ред - първо си сложиха партийния министър председател и партийната стратегия и още изначало сбъркаха реда, разяснява Корнелия Нинова.

Това, което се предлага не е правосъдна промяна, а ще налее още повече безпорядък и напрежение. Тази едноръка коалиция на джентълмените ПП-ДБ оферират основният прокурор да бъде разследван от следовател, а ГЕРБ-СДС от арбитър. В правосъдната система ще стане безпорядък против безпорядък, разяснява още Нинова.

„ Винаги сме били за оставката на Гешев, само че това, което се предлага не е решение на правосъдна промяна. Това ще налее безпорядък и неустановеност в правосъдната система. ПП-ДБ предлага основният прокурор да бъде проверява от следовател. ГЕРБ и Крум Зарков оферират от арбитър “, уточни ръководителят на Българска социалистическа партия.

„ Това е промяна – „ сменяме Гешев, слагаме Пешев “. Няма задълбочена и същинска смяна, която да докара до правдивост и същинско правораздаване “, сподели още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР