Ротационен принцип на председателство между първата и втората политическа сила

...
Ротационен принцип на председателство между първата и втората политическа сила
Коментари Харесай

ДБ: Ротация между Минков и Желязков

Ротационен принцип на председателство сред първата и втората политическа мощ в Народното събрание - ГЕРБ и " Продължаваме промяната ".

Това предложиха след съвещанието на парламентарната си група от " Демократична България ". Идеята ще бъде показана в четвъртък на председателския съвет в Народното събрание.

" Ситуацията е извънредно нездравословна. Внесли сме един пакет закони, България има потребност от бюджет, от законите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, и то като най-малко. Затова на следващия ден на председателския съвет ще предложим да излезем отвън политическата логичност за излъчването на ръководител, да уточним една стратегия най-малко от най-спешните парламентарни задания. И на тази база да реализираме единодушие за ротация сред номинация на двете огромни политически сили ", сподели ръководителят на парламентарната група на Демократична България Христо Иванов.

Подобен ротационен модел има в Европейския парламент, даде образец той.

" Как тъкмо, на какъв интервал, е въпрос на техника и разискване. Но това разрешава решението да бъде не на база на политическата толерантност или непоносимост, а просто на база на нуждата да се свърши работа. Такова решение би трябвало да включва в себе си и излъчването на бюджетна и правна комисия като най-малко, тъй че до момента в който се образува болшинство, да може да се прави някаква работа. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР