Росомаха беше забелязана в национален парк Йелоустоун от екскурзовод наскоро.

...
Росомаха беше забелязана в национален парк Йелоустоун от екскурзовод наскоро.
Коментари Харесай

Рядко животно заснеха в Йелоустоун

Росомаха беше видяна в народен парк Йелоустоун от екскурзовод неотдавна.

Рядко срещаното животно даже беше снимано.

Водачът Макнийл Лайънс е в кола с 9-годишна посетителка и татко й сутринта на 5 март, когато животното се появява на заснежен път, споделя той пред Travel + Leisure.

„ Гостът сподели на глас тъкмо това, което си мислех: „ Това мечка ли е? “, спомня си той. „ За една напрегната секунда и двамата помислихме, че може да е млада черна мечка, която се отдалечава, само че когато се обърна и погледна през дясното си рамо към нас – нямаше неточност, че неуловимото животно в действителност е росомаха! “

Те прекарват три минути в проучване на животното, преди да се приближи друга кола и то да се изкачи на заснежен рид.

За благополучие, екскурзоводът и неговата група виждат още един път росомахата, позволявайки на Лайънс да направи няколко невероятни фотоси от покрива на автомобила си.
View this post on Instagram
A post shared by Yellowstone Insight (@yellowstone_insight)

Има единствено седем документирани появи на росомахи в националния парк Йелоустоун и прилежащите му гори - на две женски и пет мъжки животни, съгласно Националната паркова работа. Росомахите са част от фамилията на невестулките, дейни са в студена и снежна среда и са склонни да населяват доста отдалечени региони.

Йелоустоун, който е ситуиран в три разнообразни щата, е основан като първия народен парк в Америка на 1 март 1872 година Днес той чества 150 години от посрещането на гости измежду цветните му горещи извори, гейзери и стада бизони.

Докато росомахите са извънредно редки, те не са единственото сходно животно в Йелоустоун. Паркът е дом и на малко над 100 канадски риса, които са считани за „ застрашени “ в долните 48 щата, съгласно NPS.

Поне осем глутници с 95 сиви вълка живеят в парка към декември 2021 година, откакто диви вълци от Канада и Северозападна Монтана бяха пуснати в Йелоустоун през 90-те години на предишния век.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР