Романът Русалката от черната раковина от Моник Рофи спечели наградата

...
Романът Русалката от черната раковина от Моник Рофи спечели наградата
Коментари Харесай

Обявиха книгата на годината

Романът " Русалката от черната раковина " от Моник Рофи завоюва премията " Коста " за книга на годината на виртуална гала в Лондон, заяви BBC, цитира Българска телеграфна агенция.

Романът е мрачна любовна история за риболовец, който желае да избави извадена от водата нимфа. Журито дефинира романа като " изключително автентичен, който дава чувство за класика ".

Авторката Моник Рофи е британка, родена в Тринидад. Тя преподава креативно писане в университета в Манчестър. Това е шестият ѝ разказ. Моник Рофи сподели, че премията ѝ е победа за карибската литература.

" Огромно благодаря на журито за това, че притегля вниманието на необятна аудитория към книгата ми " - добави Моник Рофи. - Ще се ощипвам седмици, до момента в който допускам ".

" Русалката от черната раковина " е изключителна, красиво написана, завладяваща, надълбоко интуитивна книга - цялостна с митична сила и незабравими герои, в това число доста неверни дами ", сподели ръководителят на журито проф. Сузана Липскум.

Наградата за книга на годината е учредена през 1971 година под името " Уитбред " за поощряване и отличаване на най-хубавите творби на модерни английски писатели. Тя се присъжда на книга, оповестена предходната година. Името е променено на " Коста ", когато се сменя спонсорът през 2016 година Носителят на наградата за книга на годината получава парична награда от 30 000 английски лири.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР