Роман Старовойт, губернатор на Курска област, съобщи за Telegram, че

...
Роман Старовойт, губернатор на Курска област, съобщи за Telegram, че
Коментари Харесай

Губернаторът на Курска област минал обучение в ЧВК Вагнер

Роман Старовойт, губернатор на Курска област, заяви за Telegram, че е прекарал първата седмица на януари в подготвителния лагер на ЧВК " Вагнер ".

" Първата седмица на новата година с сътрудниците ми от администрацията на Курска област и курските жители от доброволната национална армия прекарахме в подготвителния лагер на ЧВК " Вагнер " в обкръжението на същински мъже - патриоти на Русия. Вече стотици поданици на Курск са подготвени тук и тук-там в нашия район и ще могат да пазят родния си край и да поддържат нашата войска при положение на потребност ", написа Старовойт.

Пресслужбата на " Конкорд ", компанията на Евгений Пригожин, също разгласява коментар в мрежата " ВКонтакте ": "... Роман Старовойт е бил обучаван дружно с всички бойци, спал е в една и съща казарма. А бойците не знаеха, че той е губернатор на Курска област. " Посочва се и че след прекосяването през част от програмата за образование на ЧВК " Вагнер ", му е препоръчан контракт, само че той го е отказал с аргумента, че има значими служебни отговорности.
 Пригожин разкри къде са заровени бойците от ЧВК
Пригожин разкри къде са заровени бойците от ЧВК " Вагнер "

Нови разкрития към тайнствената частна войска на Путин

През ноември Институтът за проучване на войната заяви, че създателят на ЧВК " Вагнер ", Евгений Пригожин, продължава да се утвърждава в Русия като измежду поддръжниците на войната против Украйна , преследвайки своите политически цели.

Според ISW " готвачът Путин " има намерение да сътвори " консервативно придвижване " , което може да се трансформира в партия.

Преди дни пък Съединени американски щати показаха мнение, че  върху солта и гипса от мини покрай следения от Украйна град Бахмут и именно паричните претекстове движат " обсебеността " на Русия и основателя на " Вагнер " за завладяване на града. 
 Пригожин посетил и пандиза на Навални, с цел да вербува наказани за войната
Пригожин посетил и пандиза на Навални, с цел да вербува наказани за войната

Шефът на " Вагнер " предложил на пандизчиите опрощение, в случай че прекарат шест месеца с частната армия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР