Роденият в Бразилия физик, астроном и космолог Марсело Глайзър, който

...
Роденият в Бразилия физик, астроном и космолог Марсело Глайзър, който
Коментари Харесай

Физикът и астроном Марсело Глайзър получи награда Темпълтън

Роденият в Бразилия физик, астроном и космолог Марсело Глайзър, който от средата на 80-те години на предишния век живее и работи в Съединени американски щати, беше почетен с премия " Темпълтън ", оповестиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Отличието се присъжда за да показва, че науката и религията " не са врагове ". С него се удостояват персони с извънреден принос за одобряване на духовното измерение на битието.

Наградата " Темпълтън " е финансирана от фондация " Джон Темпълтън ". Паричната й стойност е по-щедра от Нобеловата награда и възлиза на 1,1 милиона английски лири (1,4 милиона щатски долара).

Шестдесетгодишният Марсело Глайзър е роден в Рио де Жанейро, Бразилия. Ученият живее и работи в Съединени американски щати от 1986 година От 1991 година е учител в колежа " Дартмут ". Автор е на редица книги, които засягат разнообразни тематики - от произхода на вселената до съчетаването на науката с духовността.

Глайзър е 49-ият притежател на премията " Темпълтън ", учредена през 1973 година Преди с нея са удостоявани персони от ранга на Майка Тереза, Александър Солженицин, Дезмънд Туту, Далай Лама.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР