Българските спасителни кучета вече ще провеждат учения за действия при

...
Българските спасителни кучета вече ще провеждат учения за действия при
Коментари Харесай

Герои на четири лапи: Обучават кучета за действия при разрушителни земетресения

Б ългарските избавителни кучета към този момент ще организират учения за дейности при разрушителни трусове на особено построен полигон край разложкото село Баня. До момента сходна площадка не съществуваше и за кучетата първата сходна акция трябваше да е в напълно действителни условия по време на разрушителното земетресение в Турция. Това предаде . 

Обучителният полигон в действителност е реплика на рухнала постройка, под руините на която има затрупани хора. А кучетата ги откриват.

" Успяхме да създадем полигона с помощта на общините Разлог и Банско. Те дружно съумяха да ни спомагат със средства, с цел да можем да образоваме нашите избавителни кучета в по-ефективна и по-близка до действителната среда ", твърди Атанас Уков, ПСС Банско.

Ерос е на 6 месеца. Още бебе той прави първите си стъпки в избавителните акции. Видимо още е нерешителен и тъкмо това е задачата на ученията – кучетата да натрупат убеденост и опит. " Едно мъничко кученце би трябвало доста добре да бъде социализирано- първо в самата среда, да не се тормози да скача от колоната, гредата и така нататък Да успее да влезе измежду руините, по-късно да се успокои, да види, че тази среда не е рискова, и чак тогава да бъде научено да работи в тази среда и да бъде тренирано за търсене на хора ", изяснява Уков. 

Винаги щом кучето открие индивида, то получава премия – първо чува откровеното " Браво! ", а след това стартира игра с обичаната му играчка. 

Повече по тематиката гледайте във видеото. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР