Rimac представи финалната версия на своя втори електрически суперавтомобил, който

...
Rimac представи финалната версия на своя втори електрически суперавтомобил, който
Коментари Харесай

Rimac представи суперкар с 1914 конски сили и навигатор с изкуствен интелект

Rimac показа финалната версия на своя втори електрически суперавтомобил, който носи името Nuera. Колата разполага с 1914 конски сили и 2360 нютон метра, които разрешават ускоряване от 0 до 100 км/ч за тъкмо 1.85 секунди.



В съпоставяне с концепта който видяхме преди време, серийната кола разполага с много по-ниско въздушно противодействие, което в един от режимите доближава до коефициент от 0.3. Ако въпреки всичко изберете някой от другите режими за писта, то колата може да усили съпротивлението с 326%, в случай че това е вашият желан избор.



За задвижването се грижи батерия с потенциал от 120кВч, която при естествени условия обезпечава към 540 километра пробег с едно зареждане. Капацитетът най-вероятно ще се редуцира много, в случай че решите да изпробвате опциите на Nuera, a точно ускоряване до 300 км/ч за 9.3 секунди, оптималната скорост от 412 км/ч и типичната за мил права от 402 метра, която колата взима за 8.6 секунди.



Интересна оригиналност която предлага Rimac е система която имитира навигатор с изкуствен интелект. Благодарение на 12 датчика, 13 камери и 6 радара, колата ще предлага гласова и образна помощ на разнообразни писти, като в действително време ще дава най-хубавата траектория, точки за прекъсване и ускоряване и други. Системата ще бъде налична от 2022 година посредством интернет ъпдейт.



Интериорът също е много забавен, като усещане вършат три екрана, един пред лидера, един в междинната част и един пред пасажера, които дават разнообразна информация и командват всичко по автомобила. Все отново виждаме и няколко бутона върху централната подпора, които припомнят на тези при спортните коли. Материалите и цветовете в интериора могат да бъдат променяни по избор на клиента, като от Rimac са подготвени на всевъзможни разнообразни комбинации.



Разбира се, всичко изписано досега идва на съответната цена. Тя ще стартира от 2 милиона евро, като от суперавтомобила ще бъдат направени едвам 150 екземпляра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР