Ричард Фълд - човекът, който доведе инвестиционната банка Lehman Brothers

...
Ричард Фълд - човекът, който доведе инвестиционната банка Lehman Brothers
Коментари Харесай

Върна се един от виновниците за кризата през 2008 г.

Ричард Фълд - индивидът, който докара капиталовата банка Lehman Brothers до най-големия корпоративен банкрут в историята, прави опит да се върне на Уолстрийт. Преди близо 10 години Фълд беше основен изпълнителен шеф, а преди година с няколко негови съдружници основава консултантската компания Matrix Wealth Partners. Седалището й е в Ню Йорк, само че от ноември 2017 година към този момент има офиси и във Флорида и в Калифорния.

Към момента компанията, която съветва 18 от най-заможните семейства в света, ръководи активи на стойност над 100 млн. USD. Фирмата ще търси нови клиенти и в Палм Бийч и Лос Анджелис.

Фълд не е единственият провинен за рецесията през 2008 година, който желае да се „ върне в играта”. Грек Феминг, някогашен президент на Merrill Lynch, договорил продажбата на банката на Bank of America часове преди Lehman да банкрутира, също се пробва да ръководи и разраства компания с активи на стойност 100 милиарда USD. Става дума за Rockefeller Capital Management.

Интересно е да се означи, че Фълд, който е считан за един от основните виновници за рецесията от 2008 година и минимум разкаялият се за стореното, счита че за рецесията са отговорни политиците, защото те са налагали по-облекчени стандарти за кредитиране, притежателите на парцели, тъй като са употребили домовете си като „ банкомати” и регулаторните органи, „ наредили” банкрута на банката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР