Резултатите от двете извънредни проверки в Топлофикация-София“ - на енергийното

...
Резултатите от двете извънредни проверки в Топлофикация-София“ - на енергийното
Коментари Харесай

Извънредни проверки не откриха измами при парното

Резултатите от двете изключителни инспекции в „ Топлофикация-София “ - на енергийното министерство и на КЕВР, демонстрират, че няма нарушавания на закона и нормативните условия, оповестиха от столичното сдружение.

Днес стана явен резултатът от изключителната инспекция на КЕВР, инициирана със заповед от 2 септември 2020 година В отчета на регулатора се показва, че на база предоставените данни и документи, включени в инспекцията, няма установени нарушавания.

Няколко дни по-рано бяха оповестени и резултатите от инспекцията на министерство на енергетиката.

В няколко поредни точки, недвусмислено е посочено, че „ Топлофикация София “, като сдружение изпълняващо активността дялово систематизиране на топлинна сила, е спазило законовите условия при правенето на самостоятелните изравнителни сметки.

Проверяващите показват, че в изравнителните сметки на „ Топлофикация София “ са отразени другите ценови интервали в сходство с решенията на КЕВР за одобряване на цени на топлинната сила. В тях са посочени размерът на разликата сред сумите за топлинна сила по цените, одобрени с решенията на регулатора и Закона за енергетиката.

Извънредната инспекция беше осъществена след заповед на министъра на енергетиката, на 16.09.2020 година и включваше „ Топлофикация София “, в ролята си на топлинен счетоводител и още 6 други компании, изпълняващи активността за дялово систематизиране на топлинната сила.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР