Резултатът от референдумите в окупираните украински региони е предизвестен. Владимир

...
Резултатът от референдумите в окупираните украински региони е предизвестен. Владимир
Коментари Харесай

Димитър Бечев разкри стратегията на Путин за войната в Украйна

" Резултатът от референдумите в окупираните украински райони е предупреден. Владимир Путин прави опит да консолидира съветските позиции ".

Това сподели пред БНР Димитър Бечев, експерт по интернационалните връзки, старши помощник към Атлантическия съвет на Съединени американски щати и учител в Оксфорд.

И добави, че заканите за потребление на нуклеарно оръжие и това, че периметърът на Русия де юре ще се разшири, надали ще има директни последствия върху механизма на водене на бойни дейности.

По думите му интернационалната общественост, в това число Беларус, няма да признаят резултатите от референдумите.

" Всичко ще се позволи със силата на оръжието. Правните разногласия са ирелевантни, тъй като това е акт в прорез с интернационалното право. Въпросът е какво следва от позиция на съветската военна тактика на терен ".

В предаването " 12+3 " Бечев добави, че надали публичният напън в Русия ще промени решението на Владимир Путин и неговото обграждане.

" С мобилизацията ще бъдат закърпени пробойните на фронта... Стратегията на Русия е оптимално дълго да удължи войната с концепцията, че има предимство. Втората част на тактиката е, че в един миг Западът ще се разколебае и няма да оказва същата по размер помощ - военна или икономическа, за Украйна. Но не виждам това да се реализира. В тази конкуренция на волята сред Русия, Украйна, Запада – не е ясно дали Русия има дългия небосвод да реализира мечтаното ".

Прекратяване на войната с договаряния е нереалистично съгласно експерта по интернационалните връзки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР