"Резултатът на ДПС ни позволява да искаме съучастие във властта,

...
"Резултатът на ДПС ни позволява да искаме съучастие във властта,
Коментари Харесай

Илхан Андай: Порталът за информация на Доган е хакнат от партията

"Резултатът на Движение за права и свободи ни разрешава да желаеме съучастничество във властта, само че не и през парадния вход. Той задължава партията да си стегне организацията и едвам по-късно да мисли за изключителни избори ", разяснява журналистът Илхан Андай пред Би Ти Ви след разбор на краткотрайните резултати от евровота.

Според него с молбата си за амнистия две седмици преди изборите, Ахмед Доган е имал поради грешките си с евролистата, защото в нея не бяха включени представители на обичайните райони, където Движение за права и свободи е водеща политическа мощ. Ако в Шумен, Търговище и Разград партията е водеща мощ с помощта на изборната бездейност в цялата страна, в Кърджали тя отново е първа, само че не участва с представител в листата, изясни той. По думи на Андай разочарованите от този факт са били доста, заради което не са работили на цялостни обороти. Това се е случило едвам 10 дни преди евровота. Според него актуалният резултат на Движение за права и свободи в процентно отношение е доста добър, а по отношение на предходните европейски избори резултатите са релативно идентични.

Журналистът напомни, че Доган категорично е споделил, че кметовете са пасивни, тъй като мислят по-скоро за локалните избори и не се усещат ангажирани с европейските. Именно затова той им сложил нормата от 431 000 гласа, тъй като по този начин Движение за права и свободи щели да съумеят да влязат през парадния вход във властта. По средата на акцията обаче се стигнало до компромисната цифра 350 000. "Доган не е това което беше на терен. Той получава непълна, изкривена информация, неговият морфичен резонанс буксува ", съобщи Андай във връзка с актуалната позиция на някогашния водач на Движение за права и свободи. Според него порталът за информация на Доган е "хакнат " от партията. Ако той регистрира, че не той е бил прав за тези 431 000, а хората по райони, които споделяха, че гласоподавателите ги няма, Доган би трябвало да открие кой му е хакнал портала вътре в партията, уточни Андай.

Запитан дали Делян Пеевски ще стане евродепутат, Андай акцентира, че на въпроси за него никой не дава отговор. Все отново изрази мнение, че Пеевски би желал да бъде в Европейския парламент, въпреки постигнатият резултат от Движение за права и свободи да е по-скоро слаб за него.

Андай уточни, че Алиансът на либералите и демократите (АЛДЕ) ще бъде огромният фактор в идващия мандат на европарламента и защото абсурдът бил "закачен " за Пеевски, АЛДЕ щели да проучват дали българският народен представител няма да придвижи този скандал от София в Брюксел.

Относно партия ДОСТ Андай бе безапелационен, че без Анкара е невероятно да има различен артикул на Движение за права и свободи. Все отново Местан още веднъж съумял да направи "поразия ", защото половината от гласовете, получени от ДОСТ на евровота, са коствали още един мандат на Движение за права и свободи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР