Резултатът е постигнат заради употребата на многократни рециклируеми щайги за

...
Резултатът е постигнат заради употребата на многократни рециклируеми щайги за
Коментари Харесай

Kaufland спести близо 1300 тона въглеродни емисии през 2022 година

Резултатът е реализиран поради използването на многократни рециклируеми щайги за доставка на плодове и зеленчуци
Kaufland България направи поредна стъпка за ограничение на въздействието си върху околната среда, като спести 1 275 тона CO2 излъчвания през 2022 година посредством потреблението на рециклируеми щайги за плодове и зеленчуци за многократна приложимост вместо амбалаж за еднократна приложимост. Веригата продължава да употребява за доставката на плодове и зеленчуци до своите магазини сгъваемите екосъобразни каси, които са създадени от водещия логистичен снабдител на опаковки за многократна приложимост в европейската верига за доставка на пресни артикули - Euro Pool System (EPS).

Ритейлърът получи „ зелен “ документ от EPS за своите старания в намаляването на въглеродния отпечатък за четвърта поредна година. Размерът на спестените излъчвания е обмислен посредством калкулатор за оценка на виталния цикъл на немската фондация „ Щифтунг Инициативе Мервег “ (SIM). През 2022 година Kaufland е направила 3 773 854 ротации на касите за многократна приложимост. Според изчисленията излъчванията на CO2 от една каса за многократна приложимост се равняват на излъчванията от една ротация на 50 до 100 еднократни щайги.
-->
Рециклируемите каси заемат 86% по-малко размер при противоположния превоз, а потреблението им понижава доста броя на пътуванията. Според данни на SIM, касите на EPS за многократна приложимост генерират 95% по-малко боклуци спрямо еднократните опаковки. Касите са извънредно здрави и обезпечават оптимална отбрана на плодовете и зеленчуците по време на превозване, което непосредствено понижава загубите от артикули.

EPS е компания, сертифицирана по стандарта BRC за предпазване и систематизиране на обекти в Холандия, Белгия, Испания, Чехия, Полша и Германия. Тя подхожда на най-високите интернационално приети стандарти за качество (ISO 9001) и подсигурява, че всички каси дават отговор на интернационалните закони за сигурност на храните, миграция и следене.

Природосъобразната доставка е част от устойчивата политика на Kaufland България, обвързвана със обществената отговорност на компанията. Действията се реализират под мотото „ Действията носят смяната “ от всички отдели на веригата - от потреблението на енергоефективни технологии и проектирането на нови здания, спазващи екологични правила, до повишение на устойчивостта на продуктите и понижаване на използването на пластмаса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР