Революционна промяна за заплатите, които се дават на ръка и

...
Революционна промяна за заплатите, които се дават на ръка и
Коментари Харесай

Асен Василев с революционна промяна за заплатите на ръка

Революционна смяна за заплатите, които се дават на ръка и за компаниите с над 50 служащи планува Асен Василев. Това е част от ограниченията за повишение на събираемостта.

-->
„ В бюджета има ограничения, свързани със събираемостта, с цел да се виждат касовите наличия на месечна основа. Представете си, че има компания, която заплаща заплати на черно. Декларират минимална заплата, а другото – кеш. Фирмата заявява, че има пари на каса. Собственикът тегли пари от касата, заплаща дял от 5% и дава заплатите. Ще създадем по този начин, че дивидентът ще се заплаща по банков път, заплатите на компании с над 50 служащи ще вървят по банков път. Третото нещо, което вършим, е касата да се заявява, въпреки и с месец и половина обратно “, заяви министърът на финансите пред бТВ и добави, че инспекциите ще стартират от най-големите компании.

„ За всичко от междинна компания нагоре ще се вкара малко ред и надзор “, изясни Асен Василев.

Събираемостта ще се усилва и с битка със сивата стопанска система, изясни Василев. Той не се отхвърля от концепцията си в случай че в ресторант не бъде издадена касова записка, клиентът да бъде в правото си да си тръгне, без да заплати.

Минималната работна заплата ще се усили от 1 януари 2024 година, като тя ще бъде 50% от междинната. Пенсиите се усилиха от 1 юли по Швейцарското предписание, като същото ще стане и през 2024 година Майчинството ще е колкото минималната работна заплата, уточни още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР