Ресторантьорите настояват да могат да работят без ограничения на капацитет

...
Ресторантьорите настояват да могат да работят без ограничения на капацитет
Коментари Харесай

Ресторантьори искат да работят на 100% капацитет и без ваксинирани служители

Ресторантьорите упорстват да могат да работят без ограничавания на потенциал по време на Covid вълната даже и без всичките им чиновници да са имунизирани. Това се разбра от писмо на Съюза на заведенията в България и на Асоциацията на заведенията в България, изпратено до здравния министър Стойчо Кацаров.

В момента заповедта на Кацаров позволява работа при 100% потенциал единствено, в случай че личният състав на заведенията е 100% имунизиран.

В елементи, браншът желае да работи на 100% претовареност, в случай че “служителите в секторите, попадащи под рестрикциите на новата заповед, да могат да попълнят заявления, че са осведомени с всички опасности от възможното заболяване с Covid-19, само че не считат да подхващат ограничения към ваксиниране”.

Браншът упорства още клиентите на секторите с ограничавания, без значение дали са имунизирани, неимунизирани, преболедували или не, да имат изцяло свободен достъп до комерсиалните обекти, посредством избор тук-там, надлежно за: ваксиниран/преболедувал или неимунизиран, непреболедувал, като по този метод, обектите да могат да работят на 100% потенциал.

Прелюбопитно е и друго искане - проверяващите държавни органи да имат достъп до обектите, единствено след показване на документ за имунизация или негативен PCR тест.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР