Ресторантите във Великобритания определят цените на своите ястия според това

...
Ресторантите във Великобритания определят цените на своите ястия според това
Коментари Харесай

Дължината на името на ястието определя цената му

Ресторантите във Англия дефинират цените на своите ястия съгласно това какъв брой са дълги названията на гозбите, написа Дейли мейл. Този извод е изработен от професор Дън Журафски, който е езиковед от Станфордския университет и е направил изследване по тематиката.

Той е разгледал над 6500 менюта. Оказва се, че всяка спомагателна писмен знак, която се прибавя в названието на някакво ядене, прибавя към крайната цена по 0.18 $.

Професорът твърди, че доста постоянно се случва хората да заплащат не толкоз за впечатляващо и неповторимо ястие, що се касае за неговото впечатляващо наименование.

Журафски прави и още един извод – скъпите и луксозни заведения за хранене имат много стеснен брой ястия, само че в това време всичките им гозби са с много дълги имена.

Професорът мисли, че тази процедура на ресторантьорите е за да убедят своите клиенти да заплащат повече, макар че в менюто няма огромен избор. Всъщност заведенията се пробват да впечатлят клиентите си, само че не с някакви кой знае какъв брой изискани на усет и тип ястия, а по-скоро със засукани и дълги наименования.

 Риба

Американският професор счита, че ресторантьорите се пробват да създадат усещане на своите клиенти, като единствено акцентират изискаността на гозбите си в менютo, само че в действителност храната не е изключително изискана.

Като умозаключение професорът от Станфордския университет изяснява, че в заведенията за бързо хранене ястията са с много къси имена и доста по-евтини, в сравнение с храните в заведенията за хранене.

Според професор Брайън Уансинк изборът на ядене зависи от това къде сме седнали в ресторанта. Професор Уансинк е създател на книгата Slim By Design.

Той твърди, че хората, които сядат на по-осветените маси в ресторанта, както и тези, които стоят на високи маси, вършат доста по-здравословен избор на храни, в сравнение с останалите гости.

Според професора има значение и какъв брой близо се намира масата до тв приемника в заведението – тези, които са седнали в непосредствена непосредственост от тв приемника, по-често си поръчват пържени храни.

Оказва се също, че хората, които са избрали да седнат допустимо най-далеч от предната врата на ресторанта, рядко си поръчват салата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР