Решението на водачката в световната ранглиста по тенис Ига Швьонтек

...
Решението на водачката в световната ранглиста по тенис Ига Швьонтек
Коментари Харесай

Решението на Швьонтек да пропусне финалите за Били Джийн Кинг Къп” е разбираемо, каза легендарната американка

Решението на лидерката в международната класация по тенис Ига Швьонтек да пропусне финалите за " Били Джийн Кинг Къп " в Глазгоу е разбираемо, съгласно именитата американка Били Джийн Кинг, макар че й се желае полякинята да не го е взела толкоз преждевременно. Швьонтек упрекна натоварената стратегия за решението си, откакто Финалите на WТА във Форт Уърт (САЩ) завършват единствено един ден преди мачовете в отборната конкуренция да стартират оттатък Атлантика на 8 ноември.

" Лично аз считам, че Ига можеше да изчака още малко преди да вземе решението, тъй като в никакъв случай не знаеш по какъв начин ще се оправиш. Предполагам, че би трябвало самичък да схванеш какво е значимо за теб, само че за мен това няма смисъл ", сподели американката във видео диалог за организация " Ройтерс.

Обновеното отборно съревнование, по-рано носещо името " Фед Къп ", включва 12 тима, които ще играят в четири групи преди финалната фаза. Защитаващият купата си отбор на Русия е осъден.

Швьонтек прикани управителните органи на тениса да работят за по-добър график на надпреварите, и добави, че сгъстената стратегия и разликата в часовата зона са създали невероятно за нея да играе за Полша на финалите на " Били Джийн Кинг Къп ".

Но самата Кинг допусна, че на играчите в този момент им е по-лесно, в сравнение с когато тя беше в разцвета на силите си.

" В наши дни бяхме изтощени от самото начало. Мисля, че е огромна привилегия да представяш страната си, само че също по този начин разбирам нейната позиция. Тя е номер 1 в света, евентуално е изиграла най-вече мачове. Сигурно към този момент е изтощена. Надявах се, че тя просто ще изчака, с цел да види по какъв начин вървят нещата. Но мога изцяло да схвана претекстовете й ", съобщи американката.

Полша е в група с Чехия и Съединени американски щати на шампионата.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР