Решението на ФБ и Тиутър да блокират Тръмп е недопустимо

...
Решението на ФБ и Тиутър да блокират Тръмп е недопустимо
Коментари Харесай

Илиян Василев: Решението на социалните мрежи да блокират Тръмп е посегателство върху свободата на словото

" Решението на ФБ и Тиутър да блокират Тръмп е неприемливо посягане върху свободата на словото и базисни полезности на демокрацията. Подобни ограничавания, в правова страна могат да се постановат единствено от законо упълномощени институции, а не от притежатели на частни медии в частния им " съд ", тъй като по този начин са решили че би трябвало да си вършат реклама и е значимо да се изопнат пред вложителите с цел да не пострадат акциите им, във Facebook.
" Тръмп ще бъде разследван, евентуално наказан, въобще както се споделя на британски ще има due process. Американската народна власт е здрава и няма потребност от сходна обществена разпра. Не е работа на Цукърбърг да не разрешава на президент канал за връзка. Ако го прави с президент, какво да чакаме за нас.
 Съдят Фейсбук за дискриминиране на американци и фаворизиране на имигранти Съдят Фейсбук за дискриминиране на американци и фаворизиране на имигранти
Администрацията на Тръмп съди Фейсбук, обвинявайки компанията в дискриминация към американски служащи, за сметка на фаворизиране на...
Това е кардинален въпрос. Самозабравиха се.
Обществото има право да знае всички гледни точки в публично значими платформи. Това ниво на цензура е бетер Путин и Си Дзин Пин, нищо че се осъществя от частни притежатели в частните им медии.
И знаете ли кое е най-страшното, че мнозина към този момент привикнаха да бъдат цензурирани и одобряват това за нова нормалност. Тоест щом мен ме цензурират, може и Тръмп да цензурират, а не въобще тъй като тези частни медии цензурират и въз основа на какви правила. Защото общите правила не са никакъв знак за какво съответно блокират достъп.
Нещо доста елементарно свикнахме с цензурата?!
 От Twitter блокираха краткотрайно профила на Доналд Тръмп От Twitter блокираха краткотрайно профила на Доналд Тръмп
Twitter заключи за 12 часа профила на президента Доналд Тръмп. От компанията предизвестиха, че при бъдещо нарушение на разпоредбите - например..
И още нещо драги другари и гости - от наличието което всички пишем единственият който прави пари е Цукърбърг. Ние сме му цифровите " плебеи ". Така че не аз и вие сме му длъжни, а той на нас, тъй като поради нас стана мултимултимилиардер. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР