Решаващ вот в гръцкия парламент. Депутатите трябва да ратифицират Преспанското

...
Решаващ вот в гръцкия парламент. Депутатите трябва да ратифицират Преспанското
Коментари Харесай

В Гърция продължават протестите срещу Преспанското споразумение

Решаващ избор в гръцкия парламент. Депутатите би трябвало да ратифицират Преспанското съглашение, което да постави завършек на разногласието за името на Македония сред Атина и Скопие. Подписването беше планувано за през вчерашния ден, само че беше отсрочено. Заседанието на Народното събрание беше белязано от бурни диспути вътре и бурни митинги извън.

И през днешния ден не престават митингите в Гърция против контракта за Северна Македония. Хиляди стачкуващи са към този момент пред Народното събрание, където още не са завършили дебатите. Хората скандират " оставка " и " референдум ". Опитват се да повлияят на самостоятелните депутати даже в последния миг да гласоподават с " не ". Премиерът Ципрас, а и депутатите от Сириза демонстрираха, че поемат цялата политическа отговорност, с цел да решат 28-годишния спор за името на някогашната югославска република. Лидерът на консерваторите от " Нова Демокрация " даде обещание партията да работи за несъгласие против приемането на Скопие в НАТО.
 © Българска телеграфна агенция / AP Photo / Thanassis Stavrakis
В Солун също се събират на протестен протест. Поставиха афиш " Ципрас през днешния ден изгуби идващите избори ". Демонстрации има и в други градове на страната. Протестират и пред домовете на депутатите от Сириза. Окупирани от възпитаници са над 60 гимназии в Северна Гърция с плакати " Не продавайте Македония ". На граничния пункт с Македония още веднъж се събраха гърци с национални флагове с желание да блокират границата в часовете на гласоподаване. Фермерите от Серес обявиха, че търсят поддръжка от пътуващите, а не борба. Очакват се алегорични митинги на Промахон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР