Renault възроди култовите 5 Turbo и Turbo 2 и показа

...
Renault възроди култовите 5 Turbo и Turbo 2 и показа
Коментари Харесай

Това е новото Renault 5 Turbo с 375 коня и задно предаване

Renault възроди паметните 5 Turbo и Turbo 2 и сподели концепт с сходни форми и електрическо задвижване. Класическите квадратни форми на модела са закръглени с голям брой въздуховоди в предната част, както и върху раздувките на задните калници. В задната част откриваме голямо крило, както и деен дифузьор на задната ризница. Върху джантите пък са сложени специфични „ аеро дискове “, които да подкрепят аеродинамиката на колата и охлаждането на спирачките.



Светлините в предната и задната част са LED, а интериорът е оптимално изчистен с екран разграничен на няколко елементи зад кормилото. Централната подпора е висока с контрастиращ зелен цвят и хидравлична ръчна спирачка.



Електрическият концепт тежи тъкмо 980 кг, само че с слагането на 42кВч батерия, общото тегло нараства до 1500 кг. Тя зарежда електромотор инсталиран върху задната ос, който доставя 375 конски сили и 700 нютон метра и разрешава ускоряване от 0 до 100км/ч за 3.5 секунди. Максималната скорост пък е 200км/ч.



Под панелите можем да открием тръбна структура дружно със сертифицирана от FIA защитна клетка. Ширината на купето е 2.02 метра, което е с 25см от общоприетото Turbo, до момента в който дължината доближава 4 метра дружно с огромния спойлер в задната част. Междуосието е 2.54 метра, а височината е 1.32 метра. Предните джанти са 19-цолови с гуми 225/35, а задните са един цол по-големи с гуми 325/25.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР