Renault спря дейността си в Русия, според официално изявление, публикувано

...
Renault спря дейността си в Русия, според официално изявление, публикувано
Коментари Харесай

Официално: Renault преустанови дейността си в Русия

Renault спря активността си в Русия, съгласно публично изказване, оповестено на световния уеб страница на компанията. Решението е взето по време на съвещание на борда на шефовете на Renault Group, на което бяха утвърдени следните разпореждания:
От 23 март активността на Renault Group в завода в Москва е прекратена.
По отношение на каузи в АвтоВАЗ, Renault Group прави оценка наличните варианти поради настоящата обстановка, като работи отговорно към своите 45 000 чиновници в Русия.
От Renault Group припомниха, че са подхванали нужните ограничения за съблюдаване на интернационалните наказания.
Във връзка с решението компанията ще преразгледа икономическата си прогноза за 2022 година, като ще понижи растежа на оперативната облага от 4% на 3%. Свободният паричен поток от автомобилни действия към момента се показва като позитивен, без да се прецизира сумата. По-рано тя беше оценена на повече от 1 милиард евро. Renault Group, са фокусирани върху осъществяването на своя стратегически проект Renaulution, част от който до неотдавна беше и АвтоВАЗ.

Припомняме, че московският цех на Renault неотдавна още веднъж проработи след спиране заради липса на аварийни елементи. Заводът с цялостен цикъл със заваръчни, бояджийски и монтажни цехове, инженерен център и под земята изпитателен полигон до момента произвеждаше Duster, Kaptur, Arkana и Nissan Terrano. През 2013-2019 година размерът на вложенията в развиването на предприятието възлиза на 18 милиарда рубли.

По-рано Bloomberg заяви, че Renault изследва вероятни разновидности за понижаване на активността си в Русия във връзка със обстановката в Украйна. Решението на Renault пристигна късно на 23 март, единствено часове откакто украинският президент Владимир Зеленски записа видео известие до френските законодатели, в което се споделя, че автомобилните компании, в това число Renault, би трябвало неотложно да изоставен Русия, като по този метод прекратят поддръжката си за нея.

Припомняме, че 68% от акциите на АвтоВАЗ принадлежат на Renault Group и 32% на Ростех. За Франция и Русия това решение е доста чделикатно, защото френското държавно управление е най-авторитетният акционер в Renault, а държавната корпорация Ростех е сътрудник на AвтоВАЗ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР