Ремонтът на столичния бул. България е недовършен и некачествен, сигнализира

...
Ремонтът на столичния бул. България е недовършен и некачествен, сигнализира
Коментари Харесай

Некачествен е ремонтът и на столичния бул. "България"

Ремонтът на столичния бул. " България " е незавършен и фалшив, алармира " Спаси София ". " 6 месеца след " завършването " на ремонта на булеварда за 14 млн. лева, тротоарите към момента не са подготвени, а " готовите " елементи не са хубави ", написа организацията във Facebook.

Публикувани са и фотоси, на които се вижда, че по ремонтирания западен тротоар има голям брой проблеми, неравна настилка, изкривени шахти, напукан асфалт. Бордюрите са високи и липсват на скосявания, които са наложителни по разпоредба. " Незаконно заграбени общински терени от автосервиз " Друмник ", поради които тротоарът е пресечен, а хората минават по пътното платно. Ремонтът вместо да поправи тази неточност, се преценява с противозаконната обстановка ", констарира " Спаси София ".

Друг проблем е липсата на маркировка на всички пешеходни и велоспедни пътеки при пресичанията на перпендикулярните улици. Строителни боклуци, парчета бетон и парчета са разхвърлени по целия обект. Ремонтът на източния тротоар пък въобще не е стартират и той остава цялостен с дупки, пропадания и тиня, а в някои елементи е високомерен от коли.  " Освен голямото забавяне, ремонтът е непълен, фалшив, незавършен и негоден ", безапелационни са от " Спаси София ".

" Незабавно ще изпратим искане до виновния зам.-кмет по строителството за даване на план-графика, плануваните наказания, както и аргументите и хората заради които ремонт за доста милиони още веднъж се трансформира във крушение! Очакваме и нелегално заграбения тротоар при автосервиза неотложно да бъде освободен и продължен! ", написа още организацията.  Сметката за цялостното преасфалтиране на бул. " България " се чака да бъде 13.8 млн. с Данък добавена стойност. Общината подписа контракт със строителната компания " Трейс " през лятото на 2018 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР