Ректорът на Великотърновския университет агитира за балотажа в неделя чрез

...
Ректорът на Великотърновския университет агитира за балотажа в неделя чрез
Коментари Харесай

Ректор агитира за балотажа чрез Фейсбук страницата на Великотърновския университет |

Ректорът на Великотърновския университет пропагандира за балотажа в неделя посредством формалната страница на висшето учебно заведение във Facebook, оповестява БНР. В нея бе оповестен следният - към този момент свален - текст с създател проф. Христо Бонджолов:

„ За следващ път в неделя сме на избори и чакаме по-късно да ни оставят малко да си отдъхнем, тъй като в действителност доста стана.

Колеги, другари, да гласуваме! Можем ли този път със ЗА?

Партийната поддръжка направи неприятна услуга и на двамата претенденти. Аз не съм срещу проф. А. Герджиков. Много хора щяха да се замислят за кого да гласоподават, в случай че той беше повдигнат от името на Софийския университет.

Искам изрично да подчертая, че аз съм ЗА настоящия президент, тъй като поддържа протеста на младите против системата. След петгодишен мандат разумната поддръжка, която всеобщо получава от хората без значение от партийните им пристрастия, не може да бъде скрита даже от ония социологически организации (знаете кои). Президентът Румен Радев оказа помощ и на нас в битката против беззаконието, по тази причина аз му вярвам. Желая му триумф и имам вяра, че ще си върнем страната.

Зная, че множеството български жители са ЗА. Гласувайте! “

Постът е оповестен на 17 ноември в 19,38 часа, оповестява националното радио.

Политическата активност не е позволена на територията на висшите образователни заведения. Съгласно член 56 от Закона за висшето обучение членовете на академичния състав са длъжни да не организират политическа или религиозна активност във висшето учебно заведение. Чл. 3 категорично показва, че " висшето светско обучение е без значение от идеологии, религии и политически доктрини ".

Обяснението на проф. Бонджолов пред БНР е, че постът му е бил оповестен в персоналния му профил, а в университетския бил отговор на подправена вест. Великотърновски уебсайт употребявал заблуждаващо негова фотография с афиш на ректор на другия кандидат-президент. По думите му материалът бил пропаганден.

" Колегите бяха комплицирани. Един куп хора ми се обаждат да питат аз в действителност с кого съм. Аз съм, множеството знаят, в инициативния комитет на господин Радев и на госпожа Йотова. Нямаше да го направя това нещо, в случай че не бяха подправените вести с опит и то не мен персонално, другояче щях да отговоря на персоналната си страница, а да въвлекат университета в избирателен скандал. Те не нападат мене като персона, вижте фотографията – фотографията е на ректора. Те нападат институцията и се пробват да я пришият към другия претендент. Не мога да им отговоря под моята персонална страница. Аз там съм го написало от дълго време и въобще нямаше да бъде на другата, в случай че не беше обиден университетът ", споделя проф. Бонджолов.

Фалшивата вест, както я дефинира ректорът, е съпроводена от фотоси на ректора и ръководителя на Студентския съвет на ВТУ. Според нея двамата приканват да се гласоподава за Анастас Герджиков и Невяна Митева. Тя е оповестена във Facebook страница за пътната сигурност и полицейските патрули в област Велико Търново. Това се вижда от моментна фотография, оповестена от ВТУ в коментар под поста на ректора в страницата на университета. Такъв пост все още във Facebook страницата „ I see you KAT “ няма.

Ректорът на ВТУ изключва хипотезата да е направил нарушаване с предизборна пропаганда. " Това е мажоритарен избор сред двама претенденти. Каква политика има тука? Да, в предизборна акция сме. Имам право на позиция и ви обясних за какво – тя беше на персоналната ми страница досега, в който не се пробваха да натопят по подправен метод, с подправени вести да вкарат университета в такава мръсна игра. Тогава към този момент нямаше по какъв начин да не отвръщам ", изяснява той.

За 14 часа под обявата на ректора са били написани стотици мнения, част от които упрекват ректора, осведоми още БНР.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР