Готов е бюджетът за идващите избори, като план сметката възлиза

...
Готов е бюджетът за идващите избори, като план сметката възлиза
Коментари Харесай

Служебният финансов министър: Изборите ще струват 100 млн. лева

Готов е бюджетът за идващите избори, като проект сметката възлиза на 100 млн. лв..

Това разгласи новият длъжностен министър Людмила Петкова, която беше посрещната във финансовото министерство от сътрудника ѝ Асен Василев.

Петкова добави, че за нея с изключение на организирането на изборите цели остават влизането в Еврозоната, в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, както и в Шенгенското пространство по суша.

" Била съм няколко пъти заместител финансов министър, отговарящ за приходите и за бюджета. Затова и се съгласих на предлагането на Димитър Главчев да заема поста финансов министър, това са главните цели сега ", изясни Петкова.

Тя добави, че следва да бъдат признати два съществени законопроекта във финансовата сфера - законът за еврото, който е оповестен за публично разискване, както и законът за основаване на единна приходна организация.

" Работната група е напреднала в работата си по закона за единната приходна организация. Искам да уверя, че не се плануват съкращения в Национална агенция за приходите и митниците след обединяването им. За всички чиновници, чиито отговорности ще отпаднат поради влизането ни в Шенген, ще бъдат открити други позиции ", сподели още Петкова.

От своя страна към този момент някогашният финансов министър Асен Василев разгласи, че оставя финансовото министерство в ръцете на потвърден експерт. Допълни, че сега във фискалния запас има близо 10 милиарда лв., които са задоволителни за естествената работа на ведомството.

" Събраните доходи от Националната организация за приходите са с 50% повече от предстоящото за този интервал. Събраните доходи от митниците обаче са по-малко, тъй като от началото на годината " Лукойл " работи на половина ", изясни Василев.

На въпрос по какъв начин ще разяснява протичащото се в митниците, някогашният финансов министър отговори, че " това, което се вижда от обществената информация, е несериозно ". Новият министър, който е доскорошен шеф във ведомството сподели още, че не може да даде повече информация, защото тече следствие.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР