Рекордно ниската активност на гласуването миналата седмица ясно показа незаинтересоваността

...
Рекордно ниската активност на гласуването миналата седмица ясно показа незаинтересоваността
Коментари Харесай

Пловдив на балотаж и в шестте района

Рекордно ниската интензивност на гласуването предходната седмица ясно сподели незаинтересоваността на пловдивчани към изборния развой. Според данни на ЦИК едвам 86.5 хиляди души са взела участие във вота за общински съвет, а водещият претендент в кметската конкуренция има едвам 32.5 хиляди гласа - в град с над 266 хиляди регистрирани гласоподаватели съгласно преброяването.

Тази неделя пловдивчани още веднъж ще гласоподават като на втори тур отиват освен претендентите за кмет на общината, само че и за всички шест региона в града.

Докато ГЕРБ побързаха да разгласят коалиция и сътрудници, претендентите на коалиция " Продължавме промяната-Демократична България " наподобяват изоставени - никой не пристигна тук, никой не сподели нищо за Пловдив, нито беше оповестено, че се търси поддръжка . Нещата наподобяват оставени на самотек.

ПП-ДБ, които останаха втори, се изправят против ГЕРБ освен в огромната борба за града, само че и в пет от шестте пловдивски региона. Изключение е " Източен ", където първи е Ерол Садъков от " Браво, Пловдив ".
Реклама
" Капитал " потърси всички претенденти за районни кметове и съумя да беседва с част отизлъчените от ПП-ДБ. С едно изклчение претендентите за кметове на ГЕРБ заобиколиха да разясняват. Техният ПР съобщи, че връзката минава през нея и след заричане да " върне позвъняване " изчезна, както се случи на няколко пъти преди този момент. Ерол Садъков даде обещание да беседва с нас, само че когато го потърсихме наново, не успяхме да се свържем и с него.

Ето какво споделиха претендентите за районни кметове, с които успяхме да установим контакт:
Централен
Чило Попов, претендент за кмет на регион " Централен " от ПП-ДБ , съобщи, че се надява на поддръжката на всички хора " които са срещу модела на ГЕРБ и сегашото ръководство в сянка ". Според него последните 12 години, в които се вършат безпринципни сделки, градът се разпродава и презастроява и се образуват обединения на частните ползи, би трябвало да подбудят жителите да го поддържат.

Чилов съобщи още, че не разчита на поддръжка от други локални партии и обединения, тъй като " както се видя, те се прегърнаха с ГЕРБ. Това за мен е показателно, че те в действителност в никакъв случай не са били нещо друго. Те са стопански групировки с ползи. Аз ще разгадавам на хората. "
Реклама
Сред водещите цели на Чило Попов за регион " Централен " е съставянето на незабавен списък на всички застрашени от разрушение и изоставени архитектурни монументи на културата и предприемане на координационни и дейни ограничения . Сред желанията му са и цялостното облагородяване на региона посредством разчистване, грижа за зелените площи и общите пространства.

Той се надява да работи безпроблемно с управлението на централата община, което е и да е то, защото водещата му мотивация е общото богатство. " И в случай че то ме саботира, то тогава аз ще изляза и ще стачкувам против него, ще приказвам пред медиите и ще съм естрада на желанието на хората. Няма да се примиря с решения, спуснати ми от горната страна, които са в ущърб на публичния интерес и пазят частни ползи " добави Попов.

Неговият конкурент от ГЕРБ Георги Стаменов, който се кандидатира за нов мандат, също съобщи, че ще разчита на пловдивчани, като добави, че през годините е направил значително и е потвърдил, че може. Той съобщи желанието си да продължи да работи " в цялостни темпове " и не пожела да разяснява рецензиите към досегашното ръководство.

Стаменов изцяло отхвърли опцията Старибратов да надвие Димитров на втория тур с думите " Аз съм уверен в мъдростта на пловдивския гласоподавател ", като добави, че счита, че достиженията на Костадин Димитров в районното кметство на Тракия ще бъдат оценени. Западен Тони Стойчева, претендент на ПП-ДБ, счита, че хората биха я подкрепили, в случай че се срещнат с идеите, за които се е борила, без значение на политическите пристрастия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР