Рекордно количество кокаин беше заловено в Колумбия. Властите откриха 12

...
Рекордно количество кокаин беше заловено в Колумбия. Властите откриха 12
Коментари Харесай

В Колумбия задържаха рекордните 12 тона кокаин

Рекордно количество кокаин беше хванато в Колумбия. Властите откриха 12 тона от опиата при 4 координарани интервенции против обекти в северната част на страната.

Изходът от интервенцията, в която се включиха над 400 чиновници на реда, към този момент бе избрана като най-голямата победа против производството на опиати. Стойността на опиата на американския пазар възлиза на 360 милиона $.

Това е и най-голямото количество хванато по време на дългата битка с производството на опиати в Колумбия. Кокаинът е открит под бананови плантации. Четирима души са арестувани.

" Никога до момента, откогато преди 40 години започнахме битка с наркотрафика, не бяхме реализирали залавяне на такова количество. С него надхвърляме общото количество хванат кокаин предходната година, който беше 317 тона за 2016 година, а за тази година към този момент са 362 тона ", разяснява персонално президентът на Колумбия Хуан Мануел Сантос, откакто всичкия кокаин под засилена защита на полиция и войска бе показан в град Апартадо.

След мирното съглашение сред държавното управление в Богота и групировката ФАРК, президентът на страната Хуан Мануел Сантос прикани за изпращането на 80 хиляди военни в северните територии, с цел да спре наркоразпространението.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР