Реконструкцията на този участък, която започна през миналата година и

...
Реконструкцията на този участък, която започна през миналата година и
Коментари Харесай

7 ключови ремонта в София, завършват цялостно бул. Ломско шосе през 2024 г.

Реконструкцията на този сектор, която стартира през предходната година и ще завърши през това лято, възлиза на 12,5 млн.лв.

Работи се интензивно, поставят се напълно нови инженерни мрежи - тръбопровод, канализация, осветяване. Това е част от програмата ми за уголемение на булеварди, които свързват центъра на София с Околовръстния път, сподели столичният кмет.

За сектора от ул. " 107 " до Околовръстното шосе се създава обстоен организационен проект, който би трябвало да бъде подготвен до края на годината, тъй че през 2024 година да може да се работи и там и да бъде приключено цялото уголемение на бул. " Ломско шосе ", уточни Фандъкова.

Булевард " Ломско шосе " - уголемение - създаване - инспекция
Снимка: БТА

Тя напомни, че по време на строителството на метрото, изцяло бе реконструирана огромна част от булеварда и в този момент работата продължава. Кметът осведоми, че има решение за пренасяне на митницата в горния сектор на бул. " Ломско шосе " към Околовръстното шосе, с цел да се обезпечи достъп до бъдещия терен за митниците, което съгласно Фандъкова е доста значимо, тъй като в този момент се затруднява придвижването по бул. " Рожен ", където се намира митницата.

Булевард " Ломско шосе " - уголемение - създаване - инспекция
Снимка: БТА

Столичният кмет заяви, че се работи по седем огромни основни обекта за Столичната община , измежду които ул. " Кукуш ", " Чепинско шосе ", ул. " Йордан Радичков " в кв. " Витоша Водноелектрическа централа Симеоново ". През идната седмица във вторник, следва да стартира работа по пробива на бул. " Филип Кутев ", който да свързва ул. " Сребърна " със " Симеоновско шосе " при бул. " Г.М. Димитров ". Фандъкова подсети, че дружно с построяването на напълно нов, трилентов бул., се резервира трамвайно трасе в средата на булеварда, което стартира от бул. " България " по бул. " Тодор Каблешков " и доближава до бул. " Г.М. Димитров " по този пробив.

В регион " Връбница " се работи по изработването на план за реорганизация на трамваен релсов път по ул. " 104 " в кв. " Обеля ", подменя се трамвайното трасе и контактно-кабелната мрежа, заяви Фандъкова. По думите ѝ планът би трябвало да бъде подготвен през август, след което да бъде определен реализатор и реконструкцията да стартира.

Столичният кмет заяви още, че от средата на април по линия на трамвай №6 в " Обеля " ще стартира употребата на мотриси с нископодова секция, а до края на май би трябвало да бъдат сменени всички трамваи по линията.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР