Режисьор-аниматорът Ива Петкова - Антиоко е част от екипа продукциятаБългарската

...
Режисьор-аниматорът Ива Петкова - Антиоко е част от екипа продукциятаБългарската
Коментари Харесай

Българка създаде специални ефекти за Аватар

Режисьор-аниматорът Ива Петкова - Антиоко е част от екипа продукцията

Българската възпитаничка на НАТФИЗ " Кр. Сарафов " Ива Петкова-Антиоко е част от екипа, снимал кино лентата " Аватар 2 ". Красавицата, която повече от 20 години живее в Лос Анжелис, е режисьор аниматор и бе част от екипа, който излезе на 16 декември в Лос Анджелис на специфичната церемония, проведена за премиерата на касовия шлагер, написа.

Ива е взела участие в основаването и режисирането на огромна част от специфичните резултати, които в " Аватар " са повече от нормално. На невероятната визия се дължи и страхотният триумф на кино лентата и точно там се включва нашето момиче.

Нашенката е взела участие в изработката и на други ленти, номинирани за международни състезания. Самата Ива също е режисьор и неин филм е класиран измежду 20-те финалиста на състезанието " Проджект имаджинейшън " на режисьора Рон Хауърд преди години. Конкурсът е основан на фотоси, които са спечелили фотоконкурс и концепцията е да се направи сюжет по тях.

" Много обичам работата си. Да бъда част от " Аватар " за мен е благополучие, сърцето ми се вълнува доста ", написа в нета красивата Ива.

Тя е работила и над образните резултати на сериалите " CSI: От мястото на престъплението ", " Бойна звезда: Галактика ", " От мястото на престъплението - Маями ", със звезди като Джери Брукхаймер, Дейвид Карузо, Джеймс Гандолфини, починалия Тони Сопрано от сериала " Семейство Сопрано ", Джон Траволта, Джаред Лето, Салма Хайек, Мак Тейлър и доста други. За всички тях Ива споделя, че са извънредно харизматични и приятни хора.

" Аз съм художник, въпреки че в началото работих като графичен дизайнер, тъй като съм режисьор аниматор. Завършила съм при великия режисьора и аниматор Доньо Донев ", споделя Ива.

Първоначално тя работи в българската компания " Ню имидж ", по-късно става експерт по 3D образните резултати. UFO Films е идващото ѝ работно място, откакто отпътува за Щатите. Там става 3D VFX експерт.

Малко преди да замине за Страната на неограничените благоприятни условия, е била един от първите графични дизайнери на Би Ти Ви.

В Лос Анджелис, който е избрала поради свободолюбивия дух на хората там, се омъжва за режисьора и продуцент Крейг Антиоко. Имат двама синове - Лео и Калвин. И двамата през днешния ден с удивление приказват за майка си, откакто изгледали " Аватар 2 ".

Сестрата на нашенката – Катрин, също живее отвън България - във Вашингтон.

Ива постоянно се прибира у нас, с цел да види околните си. Майка ѝ Рада Петкова е един от водещите български фоторепортери и ръководител на Клуба на фоторепортера, а татко ѝ е прочут художник. Самата тя се майтапи, че от фоторепортер и художник се е пръкнал кинаджия. Родителите ѝ също са горди с триумфите на двете си девойки.

Изкара съвсем милион у нас

В България " Аватар 2: Природата на водата " е изкарал над 933 000 лв. единствено за първия си уикенд на екран. Като се прибавят и приходите от предпремиерните прожекции, резултатът е 1,040 млн. лева Това е впечатляващ резултат след пандемията и най-успешен за годината сега филм. Подобно на оригинала от 2009 година филмът на Джеймс Камерън има капацитета да притегли и тези фенове, които обичайно не посещават постоянно киносалоните, и тези, които не са на " ти " с научнофантастичния род. Тук е и едно от качествата на поредицата на режисьора и сценарист - макар фантастичната среда на планетата Пандора сюжетите хващат всемирен тематики и даже някои клишета, които могат да заинтригуват по-широк кръг от фенове.

Излизането на кино лентата е обект на осем закъснения поради пандемията. Организации като Националния ръб на прегледа и Американски кино институт го считаха за един от топ десетте кино лентата на 2022 година Филмът получава две номинации в 80-те награди " Златен глобус ", в това число за най-хубав филм - драма и постановка.

" Аватар 2 " е вторият филм от поредицата " Аватар " на Камерън, след " Аватар " (2009).

Новите членове на състава включват Клиф Къртис, Еди Фалко, Джемейн Клемент, Кейт Уинслет, Брендън Коуел, Мишел Йео, Брендън Коуел и Вин Дизел. Снима се три години.

Само пет кино лентата в историята са успявали да преминат границата от 2 милиарда $ доходи в международен мащаб: " Аватар 1 ", " Отмъстителите: Краят " (2019), " Титаник " (1997), " Междузвездни войни: Силата се пробужда " (2015) и " Отмъстителите: Война до безкрайност " (2018).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР