Регулярен оглед на хидро-техническите съоръжения, стопанисвани от "Напоителни системи“, се

...
Регулярен оглед на хидро-техническите съоръжения, стопанисвани от "Напоителни системи“, се
Коментари Харесай

Проверяват язовирите и дигите на Дунав във Видинско

Регулярен оглед на хидро-техническите уреди, стопанисвани от "Напоителни системи “, се прави на територията на област Видин. Сред проверяваните обекти са корекции на реки, Дунавски насипи, язовири и уреди за отводняване. За момента няма мотив за терзание по отношение на положението и сигурността на обектите, посочи основният инженер на сдружението в крайдунавския град Боян Михайлов.
"Има свободен размер в язовирите, дигите са в положително положение, управлява се ситуацията, обикалят нашите хора. Дружеството дава отговор за 8 язовира - "Кула ", "Рабиша ", "Полетковци ", "Ушане ", "Дреновец ", "Божурица ", "Бяла Рада " и "Неговановци ". Дунавските насипи на територията на област Видин са 37 км. "
От Министерство на околната среда и водите напомнят, че кметовете на обитаемоте места са длъжни да обезпечат проходимост на речните коридори, а отвън обитаемоте места задачата е на регионалните шефове. За дигите и речните корита дават отговор „ Напоителни системи “. АПИ на собствен ред би трябвало да огледа мостовите уреди.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР