Руски военни кораби не са нарушавали териториалните води на България.

...
Руски военни кораби не са нарушавали териториалните води на България.
Коментари Харесай

Военният министър: Москва се опитва да влияе на изборите у нас

" Руски военни кораби не са нарушавали териториалните води на България ". Това съобщи министърът на защитата Атанас Запрянов на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в София.

Той добави обаче, че съветските военни дейности в Черно море са се отразили отрицателно на икономическата зона на страната ни и на другите черноморски страни. Запрянов уточни, че упоритостта на Русия е да възвърне своето въздействие в Европа, в това число посредством военна мощ.

По думите му, задачата на Кремъл сега е да повлияе непосредствено в идните избори 2 в 1 на 9-и юни у нас.

" Русия в Западните Балкани се пробва да предотврати евроатлантическата ориентировка и интеграция на района. Извършват се систематични хибридни офанзиви. България би трябвало да бъде щит против съветското навлизане в Югоизточна Европа. Кремъл употребява хакерски атаки, дезинформация, стопански и енергиен напън и други принадлежности ", изясни министърът на защитата.

Запрянов сподели, че България също е обект на опити за зловредно въздействие от страна на Москва, само че българската страна е готова и чака такива действия на дезинформация във връзка с европейските избори.

Той добави, че прокремълски партии в България се пробват да разделят обществото с съветския разказ.

Страната ни желае да построи система за стратегически връзки, с цел да възпре хибридните офанзиви и дезинформацията. Целта е да края на юни да бъде приключена съответната тактика.

Запрянов акцентира, че НАТО е по-нужна от всеки път и крайъгълен камък за нашата сигурност.

" Многонационалната бойна група в България е от значително значение за Източния фланг и би трябвало да бъде разширена до равнище бригада ", сподели още той.

Военният министър акцентира потребността от " продължение на решителната поддръжка за Украйна, до момента в който се стигне до победа ".

Атанас Запрянов означи, че се преглежда опцията за спомагателна поддръжка на Украйна в региона на Военновъздушни сили.

" Сигурността на Европа зависи от тази война. Украйна би трябвало да разполага със всички нужни оръжия, с цел да възпре експанзията на Русия. Трябва да имаме дълготраен проект. Необходима е интензивност на Алианса в Черно море и битка със стратегическите цели на Русия ", добави Запрянов и уточни, че реториката на Москва за приложимост на нуклеарни оръжия е неприемлива.

фотография: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР