Реджеп Тайип Ердоган, който управлява Турция през последните две десетилетия,

...
Реджеп Тайип Ердоган, който управлява Турция през последните две десетилетия,
Коментари Харесай

Ердоган си осигури още един мандат начело на Турция

Реджеп Тайип Ердоган, който ръководи Турция през последните две десетилетия, си обезпечи още пет години отпред на страната. Той завоюва първия в историята на страната балотаж на президентските избори с над 52 на 100 от гласовете против противника си от опозицията Кемал Кълъчдароглу.

Хиляди поддръжници на Ердоган излязоха по улиците в разнообразни турски градове, с цел да отпразнуват следващата му победа. В речта си пред президентския замък в столицата Анкара той даде обещание да понижи инфлацията и прикани за единение:

" Сега е времето да оставим настрани всички диспути и спорове по отношение на изборния интервал и да се обединим към нашите национални цели и фантазии ", съобщи Ердоган, който е водач на " Партията на справедливостта и развиването ".

На първия тур на изборите групировката му си обезпечи болшинство в Народното събрание.

Кемал Кълъчдароглу, представител на обединяване от шест партии, призна провалянето си в къса тирада. Той съобщи, че изпитва " същинска горест за огромните компликации, които чакат страната ". Призова 25-те милиона турци, дали своят вот за него, да не се отхвърлят от битката си за народна власт:

" Моля, дано поддържаме битката за народна власт жива за себе си, за вашите деца, на тези избори се прояви волята на хората за промяна на един властнически режим макар целия напън. Ще продължим да бъдем в челните редици на тази битка, до момента в който същинската народна власт не пристигна в страната ни ".

След балотажа на изборите Реджеп Ердоган ще бъде отпред на Турция още един мандат, откакто преодоля най-голямото до момента предизвикателство. Той стана министър председател през 2003 година и стартира ръководството си като президент през 2014 г.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР