Формирования от Сухопътните войски участваха в тактическо учение с бойни

...
Формирования от Сухопътните войски участваха в тактическо учение с бойни
Коментари Харесай

Наши военни участваха в учение на многонационалната бойна група на НАТО в България

Формирования от Сухопътните войски участваха в тактическо обучение с бойни стрелби IRON STRIKE 24 на многонационалната бойна група на НАТО в България.

През седмицата механизирана рота от състава на 31-ви механизиран батальон – Хасково от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора и механизиран взвод от 29-ти механизиран батальон – Шумен от състава на 5-то бригадно командване – Плевен, участваха в тактическото обучение с бойни стрелби IRON STRIKE 24, което се организира на образователен полигон „ Ново село “. По време на учението бяха отработени тактики, техники и процедури при отбранителни дейности в съдружен формат.

Учението е част от подготовка на многонационалната бойна група и демонстрира способността на Сухопътните войски интензивно да вземат участие в мероприятия в съюзен и съдружен формат, за гарантиране на сигурността на страните-членки от Източния фланг на НАТО. То спомага за развиване на отбранителни качества на формированията и построяването на партньорства с други страни.

В учението участваха и формирования от Италианската Република, Република Албания, Република Гърция, Република Северна Македония и Черна гора.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР