Реджеп Ердоган проведе разговор с Владимир Путин за споразумението за

...
Реджеп Ердоган проведе разговор с Владимир Путин за споразумението за
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган проведе разговор с Владимир Путин за споразумението за износ на зърно от Украйна

Реджеп Ердоган организира диалог с Владимир Путин за съглашението за експорт на зърно от Украйна. Президентът на Турция сподели след диалога по телефона, че е уверил съветския си сътрудник, че намирането на решение е допустимо. Путин изискал цялостно следствие на офанзивите с дронове против съветски кораби в Севастопол.

По-рано в Русия Путин сподели, че краткотрайно стопира присъединяване си в контрактувания механизъм за експорт. Според Кремъл Украйна употребява зърнения кулоар, с цел да нападна корабите им в Черно море. Ердоган настоя, че компромис е вероятен. Засега не е ясно дали корабите със зърно ще спрат. Русия насочи завоалирана опасност, че плаването им е рисково. Но и през днешния ден от украинските пристанища потеглиха кораби със зърно съгласно разпоредбите на сделката.

„ Тези дронове, както подводни, по този начин и по въздуха, бяха частично в коридора, по който се изнася зърното от Украйна. Те сътвориха риск както за нашите кораби, по този начин и за цивилните кораби, които возят товара. Ние сме поели ангажимент да осигурим сигурността, само че в случай че Украйна удари корабите, обвиняванията ще бъдат към нас ”, сподели съветският държавен глава.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР