Редакцията на Труд обявява гражданско неподчинение. Това съобщи главният редактор

...
Редакцията на Труд обявява гражданско неподчинение. Това съобщи главният редактор
Коментари Харесай

Блъсков обяви гражданско неподчинение


Редакцията на " Труд " афишира гражданско непокорство. Това заяви основният редактор на вестника Петьо Блъсков, откакто по-рано през днешния ден полиция влезе в постройката, в която се обитава изданието.

Припомняме, че още през август министърът на културата Велислав Минеков разгласи, че има неплатени от " Труд " наеми за пространствата на редакцията, които се намират в постройка, благосъстоятелност на министерството. Министерството претендира за наеми на стойност 150 000 лева, като те са дължими от " Южен кръст 2001 " - компания на сина на основния редактор.

Днес Блъсков съобщи, че дейностите на министъра са " политически репресии над вестника ".

" Ние не мърдаме от тук, това е гражданско непокорство. Утре " Труд " ще излезе на първа страница с това известие: " Редакцията на " Труд " афишира гражданско непокорство ". Да пристигна полицията да ни изнесе, да видят всички, които се борят за свободата на словото, по какъв начин администрацията на България, дружно с полицията, тероризира един вестник ", Блъсков, представен от уеб страницата на вестника.



По-рано през днешния ден тематиката беше повдигната и от представителите на ГЕРБ, които бяха на съвещания при президента Румен Радев. Председателят на парламентарната група Десислава Атанасова сподели:

" Много съществено ни безпокои, че репресивните органи на страната посещаваха членове и симпатизанти на избрани партии, по-късно университети, а през днешния ден има навлизане в българска медия. Съберете информация за какво и кой е издал заповед и една медия, сериозна към служебното държавно управление, е осъмнала с барикадиран вход ".

Радев отговори, че ГЕРБ е трябвало да оказват помощ на редакцията и че той не счита да се меси в проблема: " Вместо да ме призовавате, можехте да помогнете финансово на тази медия (в. " Труд " ), мисля, че имате задоволително запас. "

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР