Редакцията на Narod.bg продължава да разплита корупционните схеми в Министерството

...
Редакцията на Narod.bg продължава да разплита корупционните схеми в Министерството
Коментари Харесай

4 неудобни въпроса до министър Лазар Лазаров: Защо разследвани за корупция още въртят схеми в Агенцията по заетостта?

Редакцията на Narod.bg продължава да разплита корупционните схеми в Министерството на труда и обществената политика, ръководено от Лазар Лазаров.

След голям брой сигнали за нередности в повереното му министерството и в частност в Агенцията по заетостта, свързани със в този момент настоящия управнически екип – шеф Полина Маринова и заместник-директор Кремена Калчева, и престъпните схеми в АЗ, Narod.bg насочва няколко въпроса до кабинета на Лазаров, на които е неотложно да получим отговор:

Реклама

Защо, господин министър, Маринова и Калчева още са на управителни длъжности, откакто има неопровержими доказателства за голям брой нарушавания при осъществяване на служебните си отговорности? Защо, откакто спецслужбите се занимават закононарушенията на изброените началнички, а Полина Маринова даже е викана на разпит в Националната следствена работа, въпросната личност към момента е шеф на Агенцията по заетостта – с цел да прикрива следи, или да аргументи още вреди? Кое, господин министър, ви кара да повишите в служба човек като Кремена Калчева, която по времето на ръководството на някогашния шеф на АЗ Драгомир Николов е била секретар на шефа и подписът и стои под по огромна част от предоставените контракти в одитния отчет, който потвърждава 24 установени злоупотреби от 24 контракта, станали по виновност на възложителя АЗ и подписани от Кремена Калчева? Как е допустимо човек, обвинен в корупционни практики, да бъде назначен на висок пост, тъй че да получи опция да продължи с цялостна мощ схемите и корупцията, в които е бил обвинен?

Редакцията на Narod.bg чака отговорите на министър Лазар Лазаров преди идната обява за закононарушенията в МТСП и Агенцията по заетостта.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР