Редакционният екип на събра за вас акценти от най-важните събития

...
Редакционният екип на събра за вас акценти от най-важните събития
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 4 септември

Редакционният екип на събра за вас акценти от най-важните събития през миналите 24 часа във вечерния информативен бюлетин.
ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ: ПРОКУРАТУРАТА МЕ ИЗНУДВАШЕ ЗА 15 МИЛИОНА ЕВРО
Обвиняемият за източването на КТБ някогашен нейн мажоритарен акционер Цветан Василев разгласи, че откогато е в Булград е бил рекетиран от българската прокуратура за 15 млн. евро.

Аз не съм бил част от мафията, на мен ми се е налагало да защищавам банката и вложенията от техния рекет, защото аз съм рекетиран от 2009 година насам непрестанно. Това също съобщи по-късно през днешния ден банкерът в заточение във връзка с банкрута на Корпоративна комерсиална банка (КТБ) и обвиняванията против него и фамилията му в извънредно изявление пред Люба Кулезич в ефира на BIT.

На почналото съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за нуклеарната стратегия на Северна Корея страните показаха позициите си. Въпреки известни разлики, постанова се усещането за неприемливост на военното решение на въпроса, въпреки всички да осъждат дейностите на КНДР.
ДИРЕКТОРЪТ НА СМГ Е УВОЛНЕН
Директорът на Софийската математическа гимназия (СМГ) Антони Стоянов беше уволнен. Заповедта за отстраняването му от поста му беше връчена от представители на столичното Районно ръководство по образованието (РУО).
РАЗУЗНАВАНЕТО НИ ЗАСЯКЛО ОПИТИ ЗА ЗАСТРАШАВАНЕ НА СИГУРНОСТТА В СТРАНАТА
От началото на годината Държавна организация “Разузнаване” (ДАР) е придобила изпреварваща информация по отношение на: дейности, създаващи опасности и закани за суверенитета, териториалната целокупност на България и единството на нацията, застрашаващи политическата и икономическата сигурност на страната.

БОРИСОВ ОБЕЩА ПОВЕЧЕ ИНВЕСТИЦИИ В СЕВЕРОЗАПАДА БЛАГОДАРЕНИЕ НА " ХЕМУС "
Все повече вложители ще идват и в Северозапада, тъй като има ли път, идват вложители. Това даде обещание министър председателят Бойко Борисов.

Вицепремиерът Валери Симеонов изиска в Закона за Черноморското крайбрежие и в Закона за туризма да бъде включена възбрана на слагането на всевъзможни преместваеми обекти на територията на националните ни курорти.
Висш съдебен съвет ГОТВИ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ С ДО 7%
Висшият правосъден съвет готви актуализация на заплатите на магистрати и чиновници. С какъв брой обаче ще е тя, занапред ще се разисква в двете колегии на съвета, а окончателното решение ще се вземе от Пленума на Висш съдебен съвет на 14 септември.
БАБХ: САМО ПРИ НЕПОСРЕДСТВЕН РИСК ЗА ЗДРАВЕТО съдебна експертиза ПУБЛИКУВАТ ИМЕНАТА НА ФИРМИТЕ С ПРОДУКТИ ПОД ВЪЗБРАНА
Само в случаи, когато има непосреден риск за здравето на хората, тогава се разгласяват имената на компаниите, чиито артикули са под забрана.
ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ: ГЕРБ НЯМА ДА НАПРАВИ КОМПРОМИС С ЕФЕКТИВНОСТТА НА АНТИКОРУПЦИОННИЯ ЗАКОН
ГЕРБ няма да създадат компромис с това антикорупционният закон да е ефикасен. Колегите от Българска социалистическа партия оферират шефът на тази организация да се избира от президента, съобщи ръководителят на Народното събрание.
ОТНОСНО РАВНИТЕ ЗАПЛАТИ В Европейски Съюз ДЖАМБАЗКИ ДАДЕ ПРИМЕР ЗА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ С ПРЕВОЗВАЧИТЕ
Има Европейска гражданска самодейност за събиране на задоволителен брой подписи, с които да бъде предоставено на вниманието на Европейската комисия въпросът за идентични заплати в България и в Европейския съюз. Това съобщи Ангел Джамбазки.
ОЦЕНКИ В ГЕРМАНИЯ И Пожарна охрана СВЕТА: МЕРКЕЛ съдебна експертиза СПРАВИ С ШУЛЦ В ТЕЛЕВИЗИОННИЯ ИМ ДЕБАТ
Според социологическо изследване на ARD 55% от гледалите дебата поддържат Меркел, а 35% - Шулц.
НЕВЕРОЯТНО - ОТ ЯНУАРИ ДО ЮНИ ИМА ПЕТ ПЪТИ ПО-МАЛКО ПЕНСИОНИРАНИ ВОЕННИ И ПОЛИЦАИ
Във втората година, откогато работи пенсионната промяна, резултатите за Държавното публично обезпечаване са по-открояващи се - за първи път от три години насам хората, които излизат в пенсия, са по-малко.
МИЛИОННИ ГЛОБИ съдебна експертиза ПРЕДВИЖДАТ В ЗАКОНОПРОЕКТА ЗА БОРБА С ПРАНЕТО НА ПАРИ
Ако има систематични нарушавания по текстове в подготвяния нов Закон за ограниченията против изпирането на пари, може да бъдат налагани санкции до 10 млн. лв..

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР