Реалните тестове на ТОЛ системата започнаха. Пътни такси ще важат

...
Реалните тестове на ТОЛ системата започнаха. Пътни такси ще важат
Коментари Харесай

Тестват реално ТОЛ системата

Реалните проби на ТОЛ системата започнаха. Пътни такси ще важат за огромни камиони над 12 т. Първите проби са за издаване на така наречен маршрутни карти.
На конференция беше показан тест за издаване на пътна карта, която ще замести електронната винетка. Той сподели, че дистанцията от София до Бургас би коствало към 73 лв. на камион с пет оси и стандарт 5. Новите цени са единствено тестови.

Заложените пътища, по които ще се ревизира системата също са тестови и обгръщат към 6000 км. - близо 30% от пътната мрежа на страната, която е съвсем 20 000 км.

Предстои да се взема решение дали ще бъдат разширени пътищата, по които ще се заплащат така наречен пътни такси. Те ще се таксуват въз основата на устройства, инсталирани над пътищата и с лазарно следене ще се виждат номерата на колите, които минават под даденото устройство. Ще се резервират единствено тези на нарушителите.

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) одобри през днешния ден новата система от австрийската компания снабдител, която ще получи за услугата близо 180 млн. лв.. Остават единствено довършителни работи. От АПИ обясниха, че следва построяването на спомагателни системи и за следене.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР