Повече от седем часа е продължил първият разпит в прокуратурата

...
Повече от седем часа е продължил първият разпит в прокуратурата
Коментари Харесай

Люпчо Палевски отрича обвиненията в двойното убийство, за което е заподозрян

Повече от седем часа е траял първият разпит в прокуратурата на Република Северна Македония на главния обвинен на двойното учийство на 14-годишната Ваня Гьорчевска и 74-годишния Панче Жежовски - Люпчо Палевски-Палчо - след изгонването му от Турция. 

По думите на юриста на Палевски Мариян Витановски, Палевски напълно отхвърля връзка с закононарушението, отхвърля връзка с подсъдимите на каквото и да било съображение, отхвърля съществуване на скрит план за осъществяването на действието, твърди, че не е отговорен , не е направил и " не е предприемал дейностите, посочени в заповедта за следствието му ".

" Той уточни обстоятелства и избрани доказателства, които ще предоставим в допълнение. Не знаем с какви доказателства разполага прокуратурата, тъй като до този стадий от процедурата даже не сме имали опция да създадем инспекция. Засега се придържаме към това и изказванието му, че не е причинител на закононарушението. Причините, заради които той счита, че е упрекнат за действието, са някакви предходни вражди и даже политически неразбирателства с избрани представители на властта ", съобщи юристът на Палевски пред медиите, които през целия ден чакаха пред прокуратурата. 

Той съобщи, че не е осведомен с доказателствата на прокуратурата, с които тя повдигна обвинявания против останалите трима по делото, упрекнати в съизвършителство, само че " става дума за признания на останалите подсъдими, устни доказателства от всички, или единствено от обособени лица от подсъдимите " по случая. 

В изявление за предаването „ 360 градуса ” в понеделник основния прокурор на Република Северна Македония Люпчо Коцевски съобщи, че всички доказателства по делото са събрани и измежду тях има и материални доказателства, както и резултати от направените експертизи и от аутопсията.

Първият разпит на Палевски, откакто беше върнат в Република Северна Македония от Турция, където преди шест месеца беше задържан, се е забавил, с цел да бъде направена експертиза на телефоните му и някои други движимости, с които той дойде в Скопие.

Информация, че Палевски е на разпит медиите в страната разпространиха в ранните следобедни часове и съгласно тях той е бил изведен от пандиза в Шуто Оризари, където е с мярка 30-дневен арест, още преди обед. 

Преди дни главната прокуратура в Скопие внесе обвинителен акт против трима от обвинените за отвличането и убийствата на 14-годишната Ваня Гьорчевска и 74-годишния Панче Жежовски-Боре - Видевски, Велибор Манев и Влатко Кешишов. Бащата на Ваня Гьорчевска - Александър Гьорчевски, който е упрекнат в помагачество в похищение посредством даване на информация за придвижването на Ваня, също ще дава отговор пред съда, а поради това, че Люпчо Палевски-Палчо напусна страната преди полицията да успее да разкрие случая и бе задържан в Турция след издадена интернационална заповед за арест , следствието против него се реализира сега.

„ Като съизвършители, дружно с различен обвинен, против който се води следствие за същите закононарушения, те (тримата обвиняеми) са възнамерявали отвличането на 14-годишното дете Ваня Гьорчевска, с цел да принудят член на фамилията ѝ да даде пари за откуп ”, написа в известието на прокуратурата в Скопие за към този момент импортираното обвиняване против тримата, към което ще бъде присъединено и това на Палевски. 

В изявлението си в понеделник основният прокурор Люпчо Коцевски отхвърли детайлности, " тъй като става дума за сензитивен случай ".

„ В обвинителния акт е обещано ясно изложение на дейностите и ясно е посочено основанието, на което на подсъдимите са повдигнати обвинявания. Мотивът също е посочен, а във връзка с други детайлности, не желая да ги разясня, тъй като става въпрос за дете, което е убито по жесток метод, което значи, че преди този момент е страдало ”, сподели Коцевски.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР