Реал Мадрид имаше известни проблеми в първия си мач от

...
Реал Мадрид имаше известни проблеми в първия си мач от
Коментари Харесай

Реал Мадрид победи новак след обрат



Реал Мадрид имаше известни проблеми в първия си мач от сезона в Ла Лига, само че стигна до победа с 2:1 при гостуването си на Алмерия. Ларджи Рамазани откри резултата в шестата минута, а Лукас Васкес изравни в 61-ата минута. Дейвид Алаба донесе успеха на " белите " след брилянтно осъществяване от фал в 75-ата минута. Австрийският национал се разписа с първото си допиране, откакто се появи на терена секунди по-рано.

Карло Анчелоти остави на пейката някои съществени играчи, като Каземиро, Лука Модрич, Алаба и Милитао, което се отрази на играта на отбора. Шампионът на Испания стигна до бората, откакто някои от тях влязоха в игра. Дебют за отбора в Ла Лига направиха новите попълнения Антонио Рюдигер и Орелиан Чуамени.

Новакът в Ла Лига изненадващо поведе още в шестата минута. Егуарас изведе превъзходно Рамазани зад отбраната на Реал. 21-годишният белгийски нападател напредна и стреля около Куртоа. " Белите " пробваха незабавно да отговорят и сътвориха няколко положения в идващите минути, само че удари на Валверде и Бензема не откриха задачата.

Тимът на Анчелоти подвигна темпото и натисна, само че контраатаките на домакините бяха извънредно рискови. Умар Садик на два пъти напредна в полето на противника и тормози отбраната на гостите. В същото време Алмерия стартира по-добре да се оправя с офанзивите на Реал. Въпреки това, Бензема имаше опция да стреля от добра позиция след ъглов удар, само че топката срещна защитник на противника. Французинът стигна и до удар с глава, който не затрудни вратаря Фернандо Мартинес.

Шампионите имаха добра опция да изравнят в 37-ата минута. Тогава Валверде прелестно изведе Винисиус. Бразилецът напредна отляво самичък против вратаря, само че не съумя да го преодолее. Рюдигер можеше да ознаменува дебюта си в Ла Лига с гол в 40-ата минута. Мартинес обаче отрази удара му с глава. Малко преди почивката Тони Кроос с доста елегантно подаване изведе Лукас Васкес и той от въздуха прати топката в мрежата, само че попадение нямаше, защото бе отсъдена засада.

Анчелоти видя, че има потребност от промени и за началото на второто полувреме пусна Лука Модрич на мястото на Камавинга. Малко след почивката Винисиус опита доста хубав удар, само че топката мина малко около вратата. Саму опита да затрудни Куртоа със мощен удар от отдалеченост, а кълбото мина около дясната му греда. Положенията продължиха и пред двете порти. Мартинес се оправи с удар на Валверде, а Садик не съумя да преодолее вратаря на гостите, откакто излезе очи в очи с него. Вратарят на домакините направи ослепително избавяне след удар на Бензема.

Анчелоти извади и втория французин в халфовата си линия. Чуамени нямаше доста добър дебют в Ла Лига и бе сменен от Еден Азар за усилване на офанзивата. Малко по-късно Реал изравни. Винисуис преодоля няколко бранители в наказателното поле, само че бе блокиран. След няколко рикошета топката стигна до Лукас Васкес, който я насочи към мрежата.

Следващата промяна на наставника на Реал се оказа ослепителен ход. Той пусна в игра Дейвид Алаба и бранителят се разписа с първото си допиране. Модрич бе повален пред наказателното поле на Алмерия, а Алаба с ослепително осъществяване не остави шансове на Мартинес.

Домакините стигнаха до опция да изравнят шест минути преди края. Топката стигна до Куро Санчес в наказателното ополе, само че той стреля право в Куртоа.Реал пък имаше късмет да усили задатъка си, само че Валверде не съумя да осъществя.

По обявата работи: Кръстина Иванова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР