Развитието на различни видове нишови туристически продукти, съчетанието на културно-исторически,

...
Развитието на различни видове нишови туристически продукти, съчетанието на културно-исторически,
Коментари Харесай

Министърът на туризма даде приоритетите за 2021

Развитието на разнообразни типове нишови туристически артикули, съчетанието на културно-исторически, винен, рисков, поклоннически и региозен туризъм са главните задачите на Министерството на туризма, съобщи министър Марияна Николова, която посети Мелник и едни от най-известните забележителности в региона – Роженския манастир и храма на Преподобна Стойна „ Св. Георги “.

Въпреки, че е най-малкият град в България Мелник несъмнено има с какво да притегля туристи, съобщи министър Николова по време на обиколката си в града. Мелник има невероятни културно-исторически, археологически и архитектурно-художествени обекти, които вършат очарованието му още по-голямо, а в комбиниране с фамозното мелнишко вино гостите могат да добавят своето преживяване, посочи вицепремиерът.

 Резултат с изображение за „ марияна николова мелник “

 

Вицепремиерът прегледа и Роженския манастир „ Свето Рождество Богородично ”, който един от най-старите средновековни манастири в Пирин планина и се намира единствено на няколко километра от Мелник и в непосредствена непосредственост до известните Мелнишки пирамиди. Историята на светата обител стартира към XIII век и в него се намира чудотворната икона „ Света Богородица Портаитиса ”. Министър Николова акцентира смисъла на религиозния и поклонническия туризъм за одобряване на страната като привлекателна дестинация за четири сезона, което е и акцент в рекламната и маркетингова политика на министерството.

Николова посети и село Златолист, сгушено в Санданско-Петричката долина. Главната атракция там е църквата „ Свети Георги ”, издигната през 1857 година. В началото на ХХ век в черквата живяла пророчицата Преподобна Стойна, известна със своите предсказания. И до през днешния ден хора от цялата страна посещават храма, с цел да насочат своите стремежи към Преподобна Стойна.

 Резултат с изображение за „ марияна николова мелник “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР