Разузнавателните служби на Мароко са помогнали в преговорите за освобождаването

...
Разузнавателните служби на Мароко са помогнали в преговорите за освобождаването
Коментари Харесай

Мароко помогна за освобождаването на германски заложник в Мали

Разузнавателните служби на Мароко са помогнали в договарянията за освобождението на германеца Йорг Ланге, който е бил държан като пленник в Мали от 2018 година, оповестява немският вестник Der Spiegel.

Новината постави завършек на години на неустановеност и страдалчество за заложника и фамилията му, съживявайки вярата за разрешаване на случаите на други пленници.
-->
63-годишният Ланге беше предаден в четвъртък в северната част на Мали на мароканските медиатори, които го водиха в немското посолство в малийската столица Бамако.

Германският филантропични служащ, който беше държан пленник повече от четири години, се чака да бъде върнат вкъщи, с цел да се събере със фамилията си.

Освобождаването му удостоверява мощното мароканско-германско съдействие в битката против тероризма, трансграничния екстремизъм и проведената престъпност.

Йорг Ланге е работил за неправителствената организация HELP, когато е бил похитен от въоръжени мъже на мотоциклети покрай град Инатес в Нигер покрай границата с Мали.

Северноафриканската страна работи дружно с интернационалните сътрудници по сигурността, с цел да спре издевателството в Сахел, район, който доста наблюдаващи разказват като плодородна почва за терористични групи.

Сахел е „ дом на най-бързо разрастващите се и най-смъртоносните терористични групи в света “, сподели министърът на външните работи на Мароко Насър Бурита, наблягайки, че районът съставлява 35% от световните смъртни случаи от тероризъм през 2021 година

Смъртните случаи, породени от тероризъм, са се нараснали в района с над 1000% сред 2007 и 2021 година. През същия интервал Африка на юг от Сахара съставлява 48% от световните смъртни случаи от тероризъм.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР