Разузнавателната служба на британското министерство на отбраната публикува в Туитър

...
Разузнавателната служба на британското министерство на отбраната публикува в Туитър
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Украйна се бори все по-успешно с иранските дронове

Разузнавателната работа на английското министерство на защитата разгласява в " Туитър " своите последни наблюдения за хода на спора в Украйна, като подчертава на битката с иранските дронове, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Усилията на Украйна за битка с иранските безпилотни летателни апарати " Шахид-136 ", които Русия назовава " Геран-2 " стават все по-успешни . Официални източници, в това число президентът Володимир Зеленски, споделят, че до 85% от тези устройства са свалени.

Тези летателни апарати са мудни, шумни и летят на ниска височина, което ги прави по-лесни за неутрализиране, когато летят сами. За да преодолее все по-ефективната украинска Противовъздушна отбрана, Русия е принудена да употребява огромен брой ирански дронове.

Русия ги употребява като заместители на създадените в Русия прецизни оръжия с огромен обхват. Тези оръжия стават все по-оскъдни, съгласно западните наблюдаващи.

Съединените щати, Франция и Англия в един глас настояват, че Техеран продава дронове на Москва в нарушаване на резолюция от 2015 година, одобряваща нуклеарното съглашение с Иран.

Ислямската република отхвърля да е доставяла дроновете на Москва, а Русия отхвърля нейните сили да са употребявали ирански дронове за офанзива против Украйна.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР