Разумният отговор на задълбочаващата се политическа и конституционна криза е

...
Разумният отговор на задълбочаващата се политическа и конституционна криза е
Коментари Харесай

Сметките на ПП и ДБ ще излязат без кръчмаря

Разумният отговор на задълбочаващата се политическа и конституционна рецесия е държавно управление с съдружен формат – директен или заобиколен – сред Политическа партия с Демократична България и ГЕРБ.

Неспособността на четвърти следващ кабинет да излъчи релативно устойчиво държавно управление, което да поеме отговорност за ръководството на страната подкопава освен психически, само че и институционално капацитета на парламентарната република.

Поредицата служебни кабинети и ескалацията на злоупотребата с власт от служебното ръководство значи де факто преход към еднолично президентско ръководство.

Подчертавам – еднолично, не следено от мощен парламент и незаобиколими правила и процедури президентско ръководство. Управление, чийто модел не е Макрон, а Путин.

За страдание, заради една или друга причина Политическа партия и Демократична България не са в положение да осъзнаят този факт и да предотвратят сриването на българската демократична система в произвола на едноличната власт.

Всъщност – не можем да бъдем сигурни, че не осъзнават – към този момент по-вероятно наподобява, че осъзнават, само че желаят да се възползват от националната рецесия за лични персонални и групови ползи.

Много е евентуално да излязат без кръчмаря…

Огнян Минчев, коментар във фейсбук
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР