Четири слепи мишки“: Байдън, Блинкен, Макгърк и Съливан. Президентът и

...
Четири слепи мишки“: Байдън, Блинкен, Макгърк и Съливан. Президентът и
Коментари Харесай

„Четири слепи мишки“: Байдън, Блинкен, Макгърк и Съливан

„ Четири слепи мишки “: Байдън, Блинкен, Макгърк и Съливан. Президентът и тримата му най-хубави съветници не престават да упорстват за споразуменията на Абрахам, като в същото време отхвърлят ​​реалностите на войната в Газа

На 20 май Международният углавен съд разгласи, че желае заповеди за арест на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, неговия министър на защитата и трима водачи на Хамас за военни закононарушения, осъществени в Газа. Президентът Байдън осъди това искане, заявявайки, че „ Няма равноценност сред Израел и Хамас “, и също по този начин отхвърли Израел да прави геноцид.

Това е част от дълготраен модел за Байдън и неговите съветници.

Наскоро въведена политика — Меморандум за националната сигурност 20 — изисква постоянни отчети до Конгреса за американски оръжия, доставени на страни, ангажирани в деен въоръжен спор, с цел да се дефинира дали тези получатели вземат участие в нарушавания на интернационалното право за правата на индивида.

Динамо Загреб завоюва поредна купа, подвигна и Купата на Хърватия 23.05.24 14:00 „ Четири слепи мишки “: Байдън, Блинкен, Макгърк и Съливан 23.05.24 13:52 Кола падна от мост на Самоковско шосе в София, мъж и жена са в болница 23.05.24 13:36 ЕКСКЛУЗИВНО!: Над 20 европейски страни оповестиха проекти за основаване на отбранителна система за 4,3 милиарда $ 23.05.24 13:24 Радев отсече: Република Северна Македония би трябвало да покаже, че в действителност желае да е част от Обединена Европа 23.05.24 13:22

Тази година Израел беше измежду седемте страни, изискващи такива отчети. Докато доказателствата са големи, че израелската войска в действителност е отговорна за сходни нарушавания, отчетът, публикуван този месец от администрацията на Байдън, заключава, че доказателствата не са задоволителни, с цел да оправдаят намаляването на продажбите на оръжие.

Вместо това Съединени американски щати изпращат повече оръжия, защото президентът уведоми Конгреса на 14 май за възобновен ангажимент за повече от 1 милиард $.

Ляв подкаст уточни Байдън и трима основни съветници, които блокират всяко понижаване на оръжията или военната поддръжка за Израел: държавният секретар Антъни Блинкен, съветникът по националната сигурност Джейк Съливан и Брет Макгърк, координатор на президента за Близкия изток.

Всички те стоят твърдо в устоя на натиска за понижаване на поддръжката за Израел, макар невижданата рецензия. Анел Шелайн, някогашен чиновник на Държавния департамент, която подаде оставка в символ на митинг против метода, по който администрацията се оправя с Газа, означи, че „ като цяло администрацията наподобява гледа на военните интервенции на Израел в Газа като на PR въпрос, вместо да се бори със значимите политически и морални проблеми въпроси, повдигнати от израелските дейности.

Шелайн преди този момент е работила за института Куинси, който разгласява Responsible Statecraft.

Вълната от студентски митинги против военната поддръжка на Съединени американски щати за Израел досега е сходна по мащаб на тази против южноафриканското държавно управление през 80-те години.

Лагерите в Бъркли и на други места са огледало на бедняшките квартали, издигнати в американските кампуси, и са изникнали за част от времето.

Вътрешното противоречие е най-видимо в Държавния департамент, където трима американски дипломати подадоха оставка и се изрекоха обществено. В Министерството на вътрешните работи Линда Грийнбърг Кал стана първото еврейско политическо предопределение на Байдън, което подаде оставка, обвинявайки президента, че употребява евреи, с цел да оправдае поддръжката си за войната в Газа. Почти 200 юристи, работещи на постове в държавното управление на Съединени американски щати, изготвиха правна информация, в която се заключава, че „ даването на Израел на безусловна военна помощ за продължение на бомбардировките му върху линията Газа е освен изцяло неискрено, само че и извънредно несъответстващо за осъществяване на отговорностите на Съединени американски щати за попречване и наказване на геноцида. “

Защо Байдън отхвърля да ограничи потока от нападателни оръжия към Израел? Питър Бейкър от New York Times не дава отговор на този въпрос. Вместо това той разказва разликите сред основните съветници на президента, в това число Блинкен, Съливан и Макгърк, за това по какъв начин да се ангажират с Нетаняху и да отговорят на продължаващото принуждение, призовавайки за алегорични дейности като закъснение на доставката на по-тежки бомби.

Когато го попитаха за тези хипотетични разлики, Шелайн сподели: „ Бих споделил, че макар че е много правдоподобно другите фигури на високо равнище в Белия дом да имат разнообразни възгледи, на процедура тези разделения към момента не са оказали никакво въздействие върху политиката, което наподобява идва непосредствено от самия Байдън. ”

Администрацията на Байдън към момента е обвързана с вярата за огромна договорка на Израел с властнически страни от Персийския залив.

Тази тактика „ Споразумения на Ейбрахам “, започваща по време на администрацията на Тръмп с Бахрейн и Обединените арабски емирства през 2020 година, има за цел да обезпечи непоклатимост в Близкия изток посредством основаване на Израел и могъщи арабски страни като районни служители на реда, като се изключи палестинците.

Това, съчетано с одобрената поддръжка на донорската класа за Израел, значи, че Байдън и компания не престават да се придържат към Споразуменията на Ейбрахам. За да се направи това обаче, е належащо да се отхвърлят ​​реалностите на войната в Газа. Като четири съзнателно слепи мишки, Байдън, Блинкен, Съливан и Макгърк не престават безполезното гонене, като Нетаняху играе брачната половинка на фермера в класическото детско стихче.

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

Източник: Responsible Statecraft /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Коментари, Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР