Наш свещен дълг е да не оставаме равнодушни към илитерати

...
Наш свещен дълг е да не оставаме равнодушни към илитерати
Коментари Харесай

Наш свещен дълг е да не оставаме равнодушни към илитерати и политкоректни подлизурковци

Наш заветен дълг е да не оставаме равнодушни към илитерати и политкоректни подлизурковци. Това написа в коментар във Facebook политическият анализатор Страхил Ангелов във връзка деня на Българската книжовност и просвета – 24 май.

 

SafeNews публикува поста без редакторска интервенция:

Намерете префкетната работа единствено за минути с JOBee! 24.05.24 08:55 Наш заветен дълг е да не оставаме равнодушни към илитерати и политкоректни подлизурковци 24.05.24 08:50 Сграда се срути в Майорка, има починали (ВИДЕО) 24.05.24 08:37 Пеевски: Да възпитаваме децата с обич към жанр и Родина и дружно с хората да създадем България просперираща страна 24.05.24 08:28 КЕШ Е МАНТРАТА! Запис. ПП/ДБ желаят единствено кеш, преодоляване на финансови потоци и службите, с цел да мачкат(ВИДЕО) 24.05.24 08:15

24-ти май е ден на просвета, култура и СЛАВЯНСКАТА книжовност! Ден на нематериалност и просветление. Той не е историческа дата, както си мислят някои индоктринирани фарисеи, които през последните десетилетия съумяха да се настанят неканени в българските обичай и психика, като купиха с грантово финансиране просветителната система в България!
Днес, всички, които имаме вяра в българския дух, сме длъжни да си дадем сметка, че главната ни задача и дълг към Отечеството е точно спасението на душите на децата ни и съхраняването на културата и вековните ни обичаи като народ. Битката против опростачването, дехуманизацията, налагането на мними полезности и субкултури, както и превръщането на просветителната система в цикъл на индоктринация на младежтта е заветен дълг на всеки, който носи в себе си вярата и вярата в бъдещето на нашата Родина!
Трябва да си дадем сметка, че образованието и културата наложително би трябвало да бъдат единствено и само държавна политика и в никакъв случай да не попадат в ръцете на някакви съмнителни външни и респективно непознати на българина „ поборници “ за модерност и псевдопрогрес! Единственият път за избавление на душата на България минава през възобновяване на културния и нравствен суверенитет и изпъждане на търговците от храма на образованието и просветата.
Наш заветен дълг е да не оставаме равнодушни към илитерати и политкоректни подлизурковци, които редовно ни се натрапват и с наличието си опошляват всичко, което може да се назова просвета, изкуство и литература! В никакъв случай не би трябвало да позволяваме георгигосподиновщината и карабашлиевщината, които са емблематични образци за нравствен и интелектуален крах, да се настаняват на мястото на постоянно живите български класици, каквито опити сега се вършат и то по един извънредно нахален и нападателен метод. Това е болест, която се вкарва в мозъците и сърцата на децата ни, посредством една комерсиална и подвластна на днешния вселенски комерсиален демократизъм просветителна система, чиято цел не е да създава разсъдък основан на познания, а единствено и само политкоректност и морална оскъдност.
В тревожни за духа човешки, времена живеем. Това е преходно и неустойчиво и ще отмре, дружно с финансово-икономическата система, която сътвори този интелектуален вакуум и той по един натурален метод се запълни с безсъдържателност, анти-талант и откровенна дивотия. Ще минем и през това. Важното е да платим допустимо най-ниска цена! Винаги е най-тъмно преди зазоряване!
А на тези, които в замайване от самите себе си са се взели прекомерно на съществено и се пробват да се показват като единствени по рода си и водещи „ будители “, както и на медии, политици, посолства и всевъзможни фанатизирани евроатлантици, които натрапчиво стартират псевдокултура, лъжеграмотност и (не)знания, ще си разреша да препоръчам да се замислят над следното: „ Какъв е смисълът да знаеш толкоз доста, в случай че това, което знаеш, не е правилно? “

Позицията в този коментар отразява персоналното мнение на създателя и може да се разграничава от тази на SafeNews

SafeNews напомня, че с празнувания в цялата страна ще бъде маркиран Денят на българската книжовност и просвета – 24 май. Националната работа за защита вкарва ограничения за сигурност в центъра на София за празника.Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

Още вести четете в: Коментари За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР