Разследващият журналист Христо Грозев, когото Русия обяви за издирване, проговори

...
Разследващият журналист Христо Грозев, когото Русия обяви за издирване, проговори
Коментари Харесай

Христо Грозев проговори. Русия го преследва от години

Разследващият публицист Христо Грозев, който Русия разгласи за търсене, проговори пред Нова тв. Той даде особено изявление.

Прецедент е Русия да включи чужденец в листата си за търсене, сподели Грозев. И добави, че най-вече се опасява от хората, които могат да решат да „ правят услуга ” на Кремъл, отвличайки го или посягайки на живота му.Вчера ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ Продължаваме промяната ” и Демократична България остро реагираха против опитите на Москва за разпра с български публицист. ГЕРБ сезира ЕНП, а Движение за права и свободи – либералите в Европа и света да похищението върху свободата на словото.
-->
„ Поне от 2-3 години ФСБ имат голям проблем с нашите следствия. Получавали сме сигнали от наши информатори, да внимаваме с новите познанства, с хора, които желаят да се срещнат с нас ”, сподели Грозев. Той е част от проверяваща мрежа „ Белингкат ”. Екипът се състои от шестима публицисти. Грозев не разкри в коя страна, даже и на кой континент се намира сега. 

 „ Не го върша преднамерено. Но когато бях разгласен за федерално търсене, бях на различен континент, по тази причина се наложи да остана ”, сподели Грозев.

„ Поне от 2-3 години освен аз, само че и сътрудниците от „ Белингкат ”  имаме необикновен режим на пътешестване, с пазаруване на билети в последния миг, с цел да не можем да бъде елементарно разгадано къде пътуваме, какво проверяваме. Сега нещата минават на качествено друго равнище. За да се върна в Австрия, където пребивавам, би трябвало да трансформира забележителна част от билетите си, с цел да не попадна на територията на страна, която може да извърши услуга на Кремъл ”, сподели Грозев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР