Разследваните като босовете на организираната престъпна група за източване на

...
Разследваните като босовете на организираната престъпна група за източване на
Коментари Харесай

Новина в Narod.bg: ГДБОП разбива скрап схемата на Здравко Биков и Павел Златинов със СРС-та, започват арести

Разследваните като босовете на проведената незаконна група за източване на бюджета през мнимо преработване на бракувани коли Здравко Биков и Павел Златинов, осветлени от Narod.bg, са заковани със специфични разследващи средства (СРС) и скоро се чакат арестите им.

Новината показа наш източник, осведомен с следствието, което заради съществуване на ОПГ се води от Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност ” (ГДБОП).

Както към този момент писахме, Здравко Биков е зам.-председател на Управителния съвет на Българската асоциация по преработване, а Павел Златинов е притежател на огромна компания за скрап. Освен тях в незаконната скица със скрап службите са заковали още 4 индивида.

Данните сочат, че престъпната скица носи облага от над 500 млн. лв. на година.

Престъпленията на обръча от компании към Биков и Златинов – данъчни и финансови измами, както и пране на пари с мнимото преработването на излезли от приложимост коли, са документирани със СРС-та, безапелационен е информаторът на Narod.bg.

Според информацията към този момент е открито и друго – че тлъстите подкупи към висши държавни служители от Министерството на околната среда и водите, закриляли милионната спекулация, са давани посредством медиатори.

Реклама

За благополучие криминалистите към този момент са маркирали с доказателства пътя на мръсните пари, по тази причина и се чакат арестите на основните настоящи лица.

Благодарение на специфичните разследващи средства спецченгетата са достигнали и до детайлна информация кой дава, кой посредничи и в последна сметка кой получава гигантските рушвети, поради които над схемата от години се опъва институционален чадър, безапелационен е източникът на Narod.bg.

Зад босовете Биков и Златинов прозират главно четири сдружения, които вършат рекордни облаги с цената на закононарушения:

„ Автоекопроджект “ АД – над 24,5 милиона лв. облага

„ Българска рециклираща компания ” АД – 100 млн. облага

„ Ауторек ” АД – 25 млн. лева облага

„ Българска организация за коли ” АД – 1 млн. лв. облага

При предстоящата реализация на спецоперацията ще стане ясна цялата картинка – всички забъркани лица, медиаторите, корумпираните служители в Министерство на околната среда и водите, както и цялостният размер на вредите за бюджета, приключи информаторът на Narod.bg.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР