Разширяването на НАТО не допринася за сигурността в Евразия, влизането

...
Разширяването на НАТО не допринася за сигурността в Евразия, влизането
Коментари Харесай

Русия: Членството на Финландия в НАТО е заплаха

" Разширяването на НАТО не способства за сигурността в Евразия, влизането на Финландия в алианса е опасност за Русия ", уточни представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от държавната осведомителна организация ТАСС.

Песков добави още, че Русия ще " проучва обстановката " с влизането на Финландия в алианса.

“Разбира се, всичко това ще стане детайли за специфичен разбор и създаване на нужните ограничения, с цел да се балансира обстановката и да се подсигурява нашата сигурност “, акцентира представителят на Кремъл.

Президентът Саули Ниинистьо и министър председателят Санна Марин обявиха през днешния ден, че Финландия " би трябвало да кандидатства " за участие в НАТО до дни. Социалдемократическата партия на Марин ще разгласи решението си в събота като се чака решение от обединението да пристигна още на идващия ден - в неделя.

Подобна политика ще преначертае геополитическата карта на Европа и ще накара прилежаща Швеция да кандидатства за участие след нахлуването на Русия в Украйна. Тази промяна в курса на геополитиката е монументална за двете страни, които имат дълга история на неутралитет по време на война. Швеция и Финландия са избягвали да влизат във военни съюзи.

, ще се постави завършек на над 200 години шведска необвързаност. Финландия пък одобри неутралитет след горчивото проваляне от Съветския съюз по време на Втората международна война.

Очаква се НАТО бързо да утвърди молбите за участие на Финландия и Швеция, само че те няма да станат част от алианса преди всички 30 държави-членки да ратифицират техните кандидатури - развой, който се чака да отнеме шест до 12 месеца.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР